GRK (78) IZ SOLUNA DOŠAO U BEOGRAD BICIKLOM: Ovo je njegova PORUKA srpskom narodu! (FOTO)
Atanasios Diginis, slikar iz Grčke, Foto: RTS/SCREENSHOT

DAO PODRŠKU SRBIMA

GRK (78) IZ SOLUNA DOŠAO U BEOGRAD BICIKLOM: Ovo je njegova PORUKA srpskom narodu! (FOTO)

Prvi put je to učinio dok je trajalo NATO bombardovanje

Objavljeno:

Sa ciljem da podrži narod Srbije u teškim trenucima Grk Atanasios Diginis (78) po drugi put je krenuo biciklom iz Soluna do Beograda. Prvi put je to učinio dok je trajalo NATO bombardovanje. Tad je doneo 20 kilograma lekova.

Diginis je oduvek poštovao Srbiju i srpski narod. Prema njegovim rečima, poseban trenutak za njega je bio kad je 1999. godine upoznao patrijarha Pavla. Do danas su mu njegova skromnost i vrline ogromna inspiracija. "Želeo sam da ponovo dođem biciklom, da uložim napor u ovim godinama i pokažem da ništa nije teško. Dobro želim ovom narodu i ovoj slobodnoj zemlji, koja je kroz istoriju, o kojoj sam slušao još od dede, imala mnoga iskušenja i još uvek ih ima", kaže Atanasios Diginis, slikar iz Grčke.

 Atanasios Diginis, slikar iz Grčke
Atanasios Diginis, slikar iz Grčkefoto: RTS/SCREENSHOT

Atanasios i njegov saradnik Zlatko Bomeštar krenuli su prošle subote, 10. juna, sa Zejtinlika - mesta koje, i po stradanjima i po prijateljstvu i solidarnosti zbližava dva naroda i to je bitno. Na svom putu Diginis je sreo mnoge prijatelje jer je i pre bombardovanja dolazio u Srbiju i pomogao mnogima tokom ratova devedesetih.

Na kraju napornog puta, sedamdesetosmogodišnji Grk će u pratnji saradnika i prijatelja posetiti grob patrijarha Pavla u Rakovici.

Bonus video:

01:28

MAJKU POZNATOG MUZIČARA ZAMONAŠIO PATRIJARH PAVLE Kada je umirala dogodilo se pravo ČUDO! Otišla je sa tajanstvenim saputnikom?!

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.