BUJICE VODE NOSILE SVE PRED SOBOM: Potpuni kolaps u Aleksandrovcu, potopljen jug Srbije! (VIDEO)
Bujica u Aleksandrovcu, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

NEVREME

BUJICE VODE NOSILE SVE PRED SOBOM: Potpuni kolaps u Aleksandrovcu, potopljen jug Srbije! (VIDEO)

Intenzivne padavine očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji

Objavljeno:

Širom Srbije u toku je vanredna situacija u više opština, a opasnost od poplava i izlivanja reka je prisutna danima i trajaće sve do završetka talasa padavina širom naše zemlje.

Danas je pod naletom velikih količina bujičnih voda bio Aleksandrovac Župski, gde je voda nosila sve pred sobom. Na dramtičnim snimcima sa stranice 192 vidi se mutna voda koja velikom brzinom nosi sa sobom sve što joj se nađe na pravcu.

Intenzivne padavine očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 mm), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji (preko 60 mm). U subotu (17.06.) u većini krajeva značajno slablјenje padavina, osim na istoku zemlјe, gde se očekuje više od 30 mm za 24 sata - precizirali su iz RHMZ.

Na Mlavi, Peku i Crnom Timoku vodostaji će se naredna dva dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava. Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

Snažne padavine očekuju se i u centralnim, zapadnim i u jugoistočnim predelima Srbija, a najobilnija je u Rasinskom i Niškom okrugu, u delovima Šumadije i Kolubarskog okruga.

U Srbiji je zbog poplava proglašena vanredna situacija u 35 gradova i opština.

Pripadnici MUP-a će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu građana.

Prestanak padavina očekuje se tek u subotu, a najpre u severnom delu zemlje.

03:10

NOVI PAZAR POSLE POPLAVA: Meštani saniraju štetu nakon bujičnog nevremena

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.