SRBI PREPLAVILI GRČKU: Stručnjaci izdvojili druge TOP destinacije na kojima možete POVOLJNO da letujete!
Letovanje/Ilustracija, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ/PRVA TV/PRINTSCREEN

cene aranžmana

SRBI PREPLAVILI GRČKU: Stručnjaci izdvojili druge TOP destinacije na kojima možete POVOLJNO da letujete!

Ako neko želi da vidi neko kopno i da vidi istoriju Turske, definitivno je let za Ankaru idealan

Objavljeno:

Cene aranžmana su skočile u skladu sa ukrajinskom krizom, pre svega globalnom inflacijom koja se kreće negde između 12% i 20% odsto, zavisno od zemlje do zemlje, tako da je bilo za očekivati da će se cene putovanja povećati, rekao je jutros, direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA), Aleksandar Seničić, u jutarnjem programu na TV Prva.

"Avionski prevoz je najviše poskupeo i aranžmani koju se vazani za avionski prevoz. Recimo, od aranžmana najtraženijih na severu Grčke, apartmanski smeštaj, Grča, Bugarska, Crna Gora to se kreće negde oko 10-ak odsto. Nažalost, to je situacija sa kojom se suočavamo u svakodnevnom životu, sve je poskupelo, pa je i logično i da putovanja poskupe", rekao je Seničić.

Na pitanje gde će naši građani putovati ovog leta, Seničić je rekao - Grčka! Naravno! On očekuje ove godine u toj zemlji čak milion srpskih turista.

"Pre svega na severu Grčke, ali postoji i jako dobre ponude agencija kada je reč o ostrvima, imamo veliki broj čarter letova, direktnih linija. Interesovanje je značajno bolje nego prošle godine, očekujemo jednu uspešnu sezonu. Povećanje cena nije značajno uticalo na sve to. Kada govorimo o destinacijama, Grčka je najposećenija, biće tako i ove godine, iza toga imamo Tursku, planiramo veliki broj čarter letova, imamo veliki broj letova koje je Er Srbija uvela", rekao je Seničić i dodao:

"Posle toga ide Crna Gora, Španija, Italija, ove dve poslednje destinacije su se pojavila posle godina korone. Kada govorimo o severu Afrike, osim Egipta koji je već godinama jedna od najtraženijih destinacija, tu je Tunis, koji se pokazuje kao dobra destinacija, koja se vratila na velika vrata. To je destinacija koja ima odličan odnos cene i kvaliteta, namenjena je porodičnim gostima, kocept 'all inclusive' je jako dobar u Tunisu", rekao je on.

Aleksandar Seničić
foto: Kurir televizija

"Turska se širi, ima 4 mora, a egejska regija je dosta sada krenula da se radi, i toj regiji jedan grad Izmir, kao glavni grad, sada imamo direktan red ka tamo, odatle se kreće ka Alčatiju, ka Češmama, to je regija koju naše tržište još uvek nije upoznalo. Ako neko želi da vidi neko kopno i da vidi istoriju Turske, definitivno je let za Ankaru idealan, posle toga idemo ka Kapadokiji", nadovezao se Dušan Anastasov, turistički vodič.

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.