KO KAŽE DA JE LETO SAMO ZA MORE? Ovo su dva najlepša mesta u Srbiji na kojima MOŽETE DA LETUJETE!
Divčibare, Foto: Google street view

ODMOR ZAGARANTOVAN

KO KAŽE DA JE LETO SAMO ZA MORE? Ovo su dva najlepša mesta u Srbiji na kojima MOŽETE DA LETUJETE!

Leto na planini može da bude uzbudljivo i više nego što mislite

Objavljeno:

Ko kaže da je leto predviđeno samo za egzotične destinacije? Uveliko nam kuca na vrata i dok mnogi prave detaljne planove za odlazak na more, vama se “ne žuri”. Ukoliko ste makar jednom proveli leto na planini, onda vam je jasno zašto kažu da je bolje od svakog mora. Planine možda jesu najbolje zimske atrakcije, ali njihova priroda posebno dolazi do izražaja tokom toplih dana.

Leto na planini može da bude uzbudljivo i više nego što mislite - omogućene su vam šetnje kroz prelepe predele, imate mnogo aktivnosti koje možete da iskoristite i osetićete pravi odmor za psihu i telo. Ako ove godine tražite planinu na kojoj ćete napuniti baterije, pažljivo osmotrite Zapadnu Srbiju.

Obiluje oazama mira i harmonijom, kulturnim nasleđem i inspirativnom tradicijom. Bogata i raznolika kuhinja jedna je od glavnih karakteristika po kojima se Zapadna Srbija izdvaja. U ukusima srpskih specijaliteta uživaju svi posetioci, naročito jer se jela pripremaju po staroj, dobro poznatoj recepturi. Ipak, planine Zapadne Srbije su biseri turizma, među kojima su najposećenije Zlatibor i Divčibare.

ZLATIBOR

Najposećenija destinacija! Stekla je status omiljene planine svih generacija, a dobar glas o njoj daleko se čuje. Zlatibor je prepun posetilaca tokom svih godišnjih doba, što dovoljno dokazuje kakvom bogatom ponudom raspolaže. Zlatibor odlikuju alpska i subalpska klima. Drugim rečima, leta su prijatna. Dani su umereno topli, a noći hladne, što je spas od nesnosnih letnjih vrućina.

Letnji sadržaji na Zlatiboru su brojni. Tada se žičare za prevoz skijaša pretvaraju u žičare za panoramsku vožnju! Pogled na nestvarne predele pružiće vam hedonizam za pamćenje, a moći ćete da prepoznate vrhove Jahorine i Durmitora. Leti je nezaobilazna lokacija Gostiljski vodopad koji je udaljen samo 25 km od centra. U blizini možete da posetite i restoran domaće kuhinje, mini zoološki vrt i bazen koji je ispunjen lekovitom vodom. Ukoliko na odmor vodite i mališane, onda se obavezno zabavite tokom prevazilaženja prepreka u Avantura parku! Klisure reka Gradac i Trešnjica tokom godine privuku veliki broj ribolovaca, jer su idealne za mušičarenje, odnosno, ribolov na brzim vodama.

1 / 4 Foto: RINA

DIVČIBARE

Divčibare polako, ali sigurno postaju jedna od najtraženijih planina za odmor. Iz godine u godinu razvija svoju turističku ponudu, ali tokom leta je najpopularniji banjski turizam. Lečenje toplim i lekovitim vodama privlači veliki broj posetilaca, zbog čega se mnogi radu odlučuju za ovu planinu. Divčibare su izuzetno zanimljive ljubiteljima esktremnih sportova, a naročito su pogodne za bavljenje paraglajdingom.

Na čitavom podrčju možete da pronađete nekoliko izvora lekovitih voda, ali potrudite se da ne zaobiđete planinu Maljen iz čijih pukotina izbija hladan vazduh koji vodu čini neverovatno hladnom. Lekovita je za čitav organizam, pa spokojno uživajte u svim njenim blagodetima. Ovo odmaralište poseduje igrališta za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, ali i više biciklističkih staza. Upravo zbog toga, Divčibare su idealno mesto za sve ljubitelje zdravog i aktivnog odmora.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.