NOVI SAD NE PAMTI OVAKVU KATASTROFU, NEVREME NAPRAVILO HAOS: Evo kakvo je STANJE OD JUTROS (VIDEO)
Nevreme u Novom Sadu, Foto: Printscreen/Twitter/@MissLittleBambi

strašno nevreme

NOVI SAD NE PAMTI OVAKVU KATASTROFU, NEVREME NAPRAVILO HAOS: Evo kakvo je STANJE OD JUTROS (VIDEO)

Odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode službe JКP „Čistoća“ pristupile su uklanjanju blata sa puta koje je ometalo saobraćaj

Objavljeno: 10:58h

Usled naglih i obilnih padavina tokom prošle večeri, u Novom Sadu, sve nadležne gradske službe aktivno su radile na rešavanju problema građana, a na terenu je, tokom cele večeri bio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Angažovani su zaposleni Gradske uprave za inspekcijske poslove, kao i radnici VD „Šajkaška“, JКP „Vodovod i kanalizacija“, Vatrogasne jedinice, JКP „Gradsko zelenilo“, JКP „Gradska čistoća“, JКP „Parking Servis“, Vatrogasnog Saveza Grada Novog Sada, JКP „Put“, pripadnici Saobraćajne policije i Žandarmerije.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavljeno je 52 slučaja otežanog kretanja putničkih motornih vozila u većem broju ulica, devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jednu za oboreni stub elektrodistribucije.

Ispod podvožnjaka u Кisačkoj, Temerinskoj i Partizanskoj ulici gde je velika količina vode onemogućila saobraćaj postavljena je saobraćajna signalizacija i uspostavljeno dežurstvo saobraćajne policije. Ponovno odvijanje saobraćaja omogućeno je oko ponoći u Temerinskoj i Кisačkoj ulici, a nešto kasnije i u Partizanskij ulici. U posao izvlačenja motornih vozila ispod nadvožnjaka uključile su se i sa svojom mehanizacijom pomogle i privatne kompanije „Кarin komerc“ i „Put Invest“.

Odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode službe JКP „Čistoća“ pristupile su uklanjanju blata sa puta koje je ometalo saobraćaj.

Od jutros situacija na terenu je stabilna, saobraćaj se neometano odvija u svim delovima grada i sve gradske službe normalno funkcionišu. Pojačanim kapacitetom radi se na uklanjanju preostalog blata sa saobraćajnica i vode iz podrumskih prostorija. Takođe, ekipe JКP „Gradsko zelenilo“ obilaze teren, a radnici JКP „Gradska čistoća“ gde je to potrebno, vraćaju u funkciju podzemne kontejnere.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs

Bonus video:

01:58

Poplave u Prijepolju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.