"MOLIMO SE BOGU SAMO DA STANE KIŠA, INAČE ODE SVE": Prve slike POPLAVE kod Požege, voda se približava KUĆAMA (FOTO)
Poplava kod Požege, Foto: Rina

stanje alarmantno

"MOLIMO SE BOGU SAMO DA STANE KIŠA, INAČE ODE SVE": Prve slike POPLAVE kod Požege, voda se približava KUĆAMA (FOTO)

Izvršen je obilazak reka

Objavljeno:

Zbog izlivanja Zapadne Morave alarmantno stanje je u požeškim selima Pilatovići i Prijanovići, gde voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava.

- Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo, kažu za RINU meštani.

Izlila se Zapadna Morava
Izlila se Zapadna Moravafoto: Rina

Zapadna Morava koja se izlila na ovoj teritoriji od jutros je poplavila preko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i opštinski put između Prijanovića i Pilatovića koji dalje vodi ka Čačku.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU zamenik predsednika opštine Požega Ivan Rosić.

1 / 7 Foto: Rina

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

00:26

Poplava u Brusu

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.