NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Do Vaskrsa PREVRTLJIVO vreme, evo da li stiže RAZVEDRAVANJE!
Sneg u Beogradu, Foto: Beta / Miloš Miškov

vreme do vaskrsa

NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Do Vaskrsa PREVRTLJIVO vreme, evo da li stiže RAZVEDRAVANJE!

Dnevni maksimumi ostaju od 6 do 12 °C što je i dalje ispod proseka

Objavljeno:

Vreme u Srbiji je hladno, promenjivo oblačno, pada slaba kiša na istoku i severu Vojvodine i istočnim delovima zemlje, a maksimalna temperatura će se kretati od 6°C u Vojvodini do 12°C na jugoistoku Srbije.

Marko Čubrilo, meteorolog, je najavio da će i narednih dana uz dosta oblaka biti relativno hladno uz povremenu kišu, posebno za vikend i početkom sledeće nedelje.

- U noći ka suboti na severu regiona očekuje se nešto češća pojava slabe kiše. Za vikend će biti i dalje pretežno oblačno i relativno hladno uz povremenu pojavu kiše ili pljuska, dok je na preko 800 mnv moguć i slab sneg. U nedelju nešto češća pojava kiše na istoku regiona, ali ne očekuju se veće količine padavina. Vetar će biti slab do umeren severni i severozapadni – kaže Čubrilo.

Marko Čubrilo
Marko Čubrilofoto: Kurir televizija

Dnevni maksimumi ostaju od 6 do 12 °C što je i dalje ispod proseka.

Na početku sledeće sedmice i dalje će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu. U ponedeljak će padavine biti češće na istoku regiona gde može biti i lokalnih pljuskova, dok je u utorak kiša moguća i na zapadu. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Toplije i suvo vreme biće u utorak 11. aprila temperatura će porasti i do maksimalnih 15 stepeni, dok će narednog dana doći do naoblačenja, manjeg pada temperature, a padavine se očekuje samo ponegde lokalno.

Sneg u aprilu
Sneg u aprilufoto: RINA

Čubrilo kaže da se posle 13. aprila očekuje jačanje anticiklona uz stabilizaciju i dalje otopljenje te bi oko 15. aprila maksimumi dostizali i oko +20 stepeni, što su prosečne vrednosti za sredinu aprila.

U Beogradu je sutra moguća kiša, maksimalno će biti 9 stepeni, u nedelju se očekuju pljuskovi i maksimalnih 12 stepeni. Ponedeljak i utorak donose promenjivo oblačno, 14 i 15 stepeni, a sreda mogućnost za kišu i maksimalnih 15 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

00:30

Sneg okovao Goliju, putari pokušavaju da probiju putni pravac ka Novom Pazaru

(Espreso / Blic, Biljana Vučković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.