UPALJEN METEOALARM ŠIROM SRBIJE: Sutra ujutru DEBELI MINUS, evo kada će KONAČNO BITI LEPŠE VREME!
Kiša, Foto: Nenad Kostić

RHMZ

UPALJEN METEOALARM ŠIROM SRBIJE: Sutra ujutru DEBELI MINUS, evo kada će KONAČNO BITI LEPŠE VREME!

U Srbiji u subotu na jugu u jutarnjim satima slab mraz

Objavljeno:

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, a samo na severu i istoku mestimično sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 7 do 11 stepeni.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu umereno do potpuno oblačno, pre podne sa slabom kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura od 1 do 3, najviša dnevna oko 8 stepeni.

U Srbiji u subotu na jugu u jutarnjim satima slab mraz na 2 metra visine, dok se pri tlu slab mraz očekuje u većini krajeva do -5 stepeni.

Od nedelje temperatura u porastu

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, za dane vikenda ispod, a od ponedeljka, 11. aprila, do petka 14. aprila, u granicama proseka za prvu polovinu aprila.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Tokom dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom.

Upaljen žuti meteoalarm

Zbog snega i ekstremno niske temperature, u većem delu Srbije, izuzev Vojvodine, na snazi je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Bonus video:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.