IZ DOBRIH RAZLOGA SU OVE NAMIRNICE U AMERICI ZABRANJENE, ALI KOD NAS SU DOZVOLJENE: Svakog dana ih jedemo!
Market, Foto: Tamara Trajković

pažnja

IZ DOBRIH RAZLOGA SU OVE NAMIRNICE U AMERICI ZABRANJENE, ALI KOD NAS SU DOZVOLJENE: Svakog dana ih jedemo!

U Americi je zabranjeno Kinder jaje, konjsko meso i guščija jetra

Objavljeno:

U Sjedinjenim Američkim Državama zabranjena je pojedina hrana koja se kod nas konzumira prilično često. U ovoj zemlji na primer nije dozvoljeno da se jede kinder jaje.

Kinder jaje izmišljeno je u Italiji 1972. godine. Radi se o čokoladi u obliku jajeta a unutar koje se nalazi plastična igračka. Upravo zbog ove igračke u Americi je zabranjeno kinder jaje jer postoji strah da deca mogu da je progutaju i da se uguše.

Kinder jaje, Kinder
foto: Profimedia

Ne samo da kinder jaje ne može da se kupi u Americi već će vam i biti oduzeto ukoliko sa njim pokušate da uđete u ovu zemlju. Pored kinder jaja u Americi ne sme da se jede konjsko meso iako je veoma zdravo. U ovoj zemlji nije nelegalno da se jede konjsko meso ali je nezakonito da se proda konj za ishranu ljudi.

Neke države poput Teksasa izričito zabranjuju prodaju ili klanje konja koji su namenjeni ljudskoj ishrani. Do zabrane je došlo zbog nekontrolisanog davanja opasnih lekova konjima pre klanja u SAD zbog čega mogu biti opasni i po zdravlje ljudi, piše Pun kufer.

Pašteta
foto: Profimedia

Pašteta od guščije jetre dobro je poznati specijalitet francuske kuhinje u kojem se uživa i u Srbiji. Njena proizvodnja i prodaja je u nekim delovima Sjedinjenih Američkih Država, poput Njujorka i Kalifornije, zakonom zabranjena. Do zabrane je došlo zbog nasilnog načina hranjenja guski. Mlade guske se natrpavaju hranom, najčešće kukuruzom, dok im jetra ne nabubri i do osam puta više od prirodne veličine. Nabubrena jetra potom se koristi za pripremu ove paštete.

(Espreso/Pun kofer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.