DANAS I SUTRA PROLEĆE A ZA VIKEND SKROZ DRUGAČIJE VREME: Detaljna prognoza za naredne dane, evo šta nas čeka
Beograd, Foto: Privatna arhiva

vremenska prognoza

DANAS I SUTRA PROLEĆE A ZA VIKEND SKROZ DRUGAČIJE VREME: Detaljna prognoza za naredne dane, evo šta nas čeka

Vremenska prognoza za 16. i 17, 18. i 19. februar

Objavljeno:

Danas i sutra, ali i tokom vikenda uživaćemo u pravom prolećnom vremenu. Četvrtak i petak proteći će u znaku sunčanog vremena. Maksimalna temperatura biće od 11 do 17 stepeni, u Beogradu oko 15. U večernjim, noćnim i jutarnjim časovima treba obratiti pažnju na maglu.

Tokom vikenda biće još toplije, ali se očekuje i povećanje oblačnosti. Maksimalna temperatura u mnogim predelima biće preko 15 stepeni, lokalno u subotu zbog fenskog efekta jugozapadnog vetra očekuje se i do 20 stepeni i to na području Valjeva i Loznice. Slaba kiša očekuje se samo ponegde na severoistoku Srbije i u delovima Banata.

Inače, stabilno vreme ovih dana posledica je i delovanja snažnog anticklona. Od danas se očekuje postepeni pad vazdušnog pritiska, koji će se nastaviti i tokom vikenda i to će biti uvod u pogoršanje vremena. Tokom vikenda snažan ciklon premeštaće se preko centralne Evrope dalje ka istoku i on će samo obodnim i perifernim delom zahvatiti naše područje. U sklopu njega premeštaće se i hladni front.

Beograd
Beogradfoto: Espreso

U nedelju uveče u severnim, a u ponedeljak i u ostalim predelima Srbije usled prodora hladnog fronta očekuje se prolazno jače naoblačenje sa kišom, a jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura u ponedeljak biće od osam do 12 stepeni, u Beogradu oko 10. U utotak promenljivo oblačno i još malo hlandije, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Maksimalna temperatura od šest do 10 stepeni, u Beogradu oko osam.

Sredinom sledeće sedmice očekuje se osetno toplije, uz maksimalne temperature do 15 stepeni, a očekuje se stabilno i suvo.

Beograd
Beogradfoto: Espreso

Prema trenutnim prognozama, kraj februara i sam početak marta doneće novo zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, a temperature će biti u padu. Da li će zahlađenje biti u blažem ili jačem obliku pa da snega bude i u nižim predelima, još je rano precizirati, ali se detaljnije informacije očekuju do vikenda.

(Espreso/ Telegram)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.