POST JE POČEO, NA MENIJU JE I RIBA! Ove 3 vrste STROGO IZBEGAVAJTE
Riba, Foto: Tamara Trajković

oprez

POST JE POČEO, NA MENIJU JE I RIBA! Ove 3 vrste STROGO IZBEGAVAJTE

Post je počeo, na meniju je između ostalog i riba! Ove tri vrste ribe izbegavajte jer mogu biti štetne po zdravlje

Objavljeno: 11:24h

Na pojedine vrste ribe treba obratiti posebnu pažnju i ne jesti ih često, a evo šta je u pitanju i koja je dobra zamena za njih. Počeo je veliki Božićni post, a jedna od glavnih namirnica koja će ne naći na trpezi svakako je riba. Riba je načelno veoma zdrava, ali može biti i opasna po zdravlje ukoliko konzumiramo pojedine vrste iz zagađenih područja. Riba jeste bogata proteinima, vitaminima, mineralima i zdravim omega-3 masnim kiselinama, ali velika mana je u tome što može da sadrži puno žive. Zbog toga treba obratiti pažnju na to šta kupujemo. Pojedine vrtsre ribe treba izbegavati, umesto njih odaberite one koje su manje štetne, a evo koje su to. Škušu treba izbegavati Iako se ova riba vodi kao jedna od zdravijih, ona je zbog svoje proždrljivosti jedna od onih koje treba izbegavati. Skuša je predator, i ne bira šta jede, pa postoji odlična šansa da je puna žive.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now
Tuna
foto: Profimedia

Umesto toga bolje jedite tunu u konzervi Tuna iz konzerve nema mnogo žive, i zato možete da je jedete znatno češće od sveže varijante.

Tunjevina, Hrana, Jelo, Luk, Salata, Ishrana
foto: Profimedia

Izbegavajte sabljarku Ova riba, baš kao i skuša, se hrani drugim ribama i nalazi se pri samom vrhu lanca ishrane. Zato se trudite da je izbegavate, ili je jedite što ređe. Umesto nje bolje pojedite sardinu Znatno jeftinija i pristupačnija opcija je sardina, koja je ujedno i veoma hranljiva. Najbolje bi bilo da je jedete svežu, ali nutricionisti se slažu da je i ona iz konzerve odličan izvor omega-3 masnih kiselina i izuzetno zdravog vitamina D.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.