OVAJ ČAU ČAU OBOŽAVA DA SE MAZI I PRAVI JE SANJAR: Pogledajte kako je PUFNASTA ELA ispozirala za nas! (FOTO)
Ela, Foto: Espreso

espreso ljubimac

OVAJ ČAU ČAU OBOŽAVA DA SE MAZI I PRAVI JE SANJAR: Pogledajte kako je PUFNASTA ELA ispozirala za nas! (FOTO)

Dok je Ela uživala u jesenjem lišću, mi smo porazgovarali sa vlasnicima koji su nam ispričali nešto više o njihovoj mezimici

Objavljeno: 14:53h

Pufnastu Elu upoznali smo ispred crkve Svetog Marka gde se igrala sa svojim vlasnicima.

Ela
Elafoto: Aleksa Petrović

Dok je Ela uživala u jesenjem lišću, mi smo porazgovarali sa vlasnicima koji su nam ispričali nešto više o njihovoj mezimici.

Ela
Elafoto: Aleksa Petrović

Ela je Čau Čau (Chow Chow) rase, ima godinu i po dana i obožava da se mazi!

- Šetamo je tri puta dnevno, voli da se mazi i da se igra sa drugim psima, a voli i ljude - kaže Elin vlasnik.

1 / 5 Foto: Aleksa Petrović

Inače, Čau Čau važi za jednu od prgavijih rasa, ali kako Elin vlasnik kaže, to u njenom slučaju uopšte nije tako.

- Nije toliko prgava koliko pričaju, Ela nas sluša, dobra je i druželjubiva. Zanimljivo je što mnogo sanja, ima jako uzbudljive snove i budi se raspoložena, čak ponekad i priča u snu - objašnjava vlasnik.

Zanimljivosti o Čau Čau psima

Poreklo rase pasa čau - čau pomalo je misteriozno, ali najverovatnije su došli iz Mongolije i Mandžurije, gde je njihovo meso nekada bilo delikates, a krzno se koristilo za odeću, a potom su uvedeni u Kinu. Pre mnogo vekova korišćeni su za zaštitu hramova od zlih duhova. Aristokrate su ovu rasu takođe koristili za lov, za vuču zaprege i zaprežnih kola i kao pse čuvare. Smatra se da rase špica izvorno potiču od čau – čau rase.

Narav

Čau čau je rezervisan, nezavisni pas koji može biti tvrdoglav. Mogu se vezati za jednu osobu i mogu da ugrizu ako osete da njima - ili njihovom vlasniku – nešto preti. Možda izgledaju kao umiljati medvedići, ali nisu. Odgajivači su poboljšali njihov temperament tokom poslednjih godina, a smatra se da su mnogi zle volje zbog nedostatka odgovarajuće obuke i socijalizacije u mladosti. Sve dok se u mladosti upoznaju sa decom, mačkama i ostalim kućnim ljubimcima, problemi mogu biti sprečeni.

Trening

Rasi pasa čau čau nije potrebno puno treninga - oko sat vremena dnevno - oni vole da budu napolju i prilično su srećni dok su u svojoj bašti. Moraju imati mesto u senci ili hladu gde se mogu povući po toplom i vrućem vremenu. Previše treninga dok su štenci, u kasnijem dobu može dovesti do problema sa kostima i zglobovima, pa vežbanje mora biti pažljivo kontrolisano.

Najbolje rase pasa za decu

Iako se za mnoge pse tradicionalno smatra da su dobri sa decom, sve pse ali i decu treba naučiti da se međusobno slažu i poštuju i na taj način da budu sigurni kad su zajedno. Uprkos tome, psi i mala deca nikada ne smeju da budu sami a odrasli bi trebalo da nadgledaju sve međusobne interakcije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.