42. MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKE MUZIKE U NOVOM SADU: Trajaće 8 dana, karte su već u prodaji
Foto: Samo Novi Sad

NEMOJTE PROPUSTITI

42. MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKE MUZIKE U NOVOM SADU: Trajaće 8 dana, karte su već u prodaji

Tokom osam dana ovogodišnjeg NOMUS-a, Novi Sad će poželeti dobrodošlicu uglednim ansamblima i solistima iz naše zemlje ali i iz još osam evropskih i svetskih zemalja

Objavljeno:

U Novom Sadu od 20. do 27. oktobra će biti održan 42. Međunarodni festival umetničke muzike “Novosadske muzičke svečanosti - Nomus 2022”.

Tokom osam dana ovogodišnjeg NOMUS-a, Novi Sad će poželeti dobrodošlicu uglednim ansamblima i solistima iz naše zemlje ali i iz još osam evropskih i svetskih zemalja.

Nomus će ponuditi publici i bogato orkestarsko i kamerno muziciranje, ali i tri drugačija programa scenske i savremene „world“ muzike. Programi će se odvijati u Sinagogi i u Srpskom narodnom pozorištu a karte su već u prodaji.

1 / 3 Foto: Samo Novi Sad

- Uvek je zadovolјstvo pričati o Nomusu, jer svake godine taj festival uspe da iznedri zaista kvalitetne umetničke sadržaje i da zadovolјi i najzahtevnije muzičke ukuse. Raduje nas što će osam dana u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolјe u umetničkoj muzici, ali i u pratećim sadržajima, odnosno interesantnim programima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo ansamble iz brojnih zemalјa i sve to dobija ove godine i poseban značaj, jer smo Evropska prestonica kulture. Tokom Nomusa bićemo i prestonica umetničke muzike, i veoma smo zadovolјni što takav program čini srž novosadske kulturne lične karte. Nomus je naš brend, nešto što stvarno vredi i pokazuje da istinski kao grad zavređujemo evropsku i svetsku pažnju na polјu kulture – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Glavni i odgovorni urednik Festivala Milan Radulović zahvalio se Gradu Novom Sadu na pokrovitelјstvu i dugogodišnjoj podršci i najavio da će svojevrstan odjek ovogodišnjeg Nomusa biti fantastičan koncert početkom novembra i dodao da je za otvaranje priređen spektakl te je siguran da će publika poneti sa ovogodišnjeg NOMUS-a jake i pozitivne utiske.

Detalјne informacije o programu Nomusa mogu se pronaći na https://www.muzickaomladina.org/nomus/.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.