SAJAM SPORTA DANAS U NOVOM SADU! Veliki broj sportskih saveza, klubova, A NAJVIŠE DECE u hali "MASTER"
Promo, Foto: Grad Novi Sad

manifestacija

SAJAM SPORTA DANAS U NOVOM SADU! Veliki broj sportskih saveza, klubova, A NAJVIŠE DECE u hali "MASTER"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom

Objavljeno:

Danas se u hali „Master“ na Novosadskom sajmu održava jednodnevna manifestacija - Sajam sporta.

Sajam je i ove godine, pre svega, usmeren ka deci školskog uzrasta. Na njemu nastupaju klubovi, biće demonstrirane aktivnosti i veštine, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. U svim segmentima učestvuju i svi oni koji su nedavno izašli iz školskih klupa, kao i stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom.

- Jedna od prvih asocijacija na naše sajamske manifestacije, ovde na Novosadskom sajmu, jesu trofeji. Smatram da će naš najveći trofej, odnosno uspeh, biti to ako pomognemo u stvaranju generacija mladih, koji su prvenstveno zdravi, a posle toga uspešni i sve ostalo. I mentalnom i fizičkom zdravlju svakako doprinosi sport, a baš zbog toga smo se tradicionalno okupili danas ovde, na Sajmu, da ukažemo na njegov značaj – rekao je Ognjen Cvjetićanin prilikom otvaranja sajma.

Sport treba promovisati kao nešto mnogo više od nadmetanja i zato je neophodno što više raditi na edukaciji mladih, da grade i štite moralna načela radi stvaranja zdravijeg društva. Ova tradicionalna manifestacija jeste odlična prilika da se uz naše šampione podsetimo zbog čega Novi Sad, pored toga što je Omladinska prestonica mladih i Evropska prestonica kulture, nazivaju često i Grad sporta.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je rekao da je Novi Sad pokazao da ima kapacitet za organizaciju velikih sportskih svetskih i evropskih manifestacija, kao i da ovim sajmom sporta to i dokazuje. Pozvao je decu, da ukoliko se već ne bave nekim sportom, danas odaberu neku disciplinu, jer će ih kako je rekao, sport nositi kroz život i pomoći im da izrastu u bolje ljude, ali i da zamene naše sportske legende.

Jednodnevni Sajam sporta okuplja veliki broj sportskih saveza, a svi posetioci imaju priliku da vide i upoznaju uspešne sportiste, pogledaju prikaze različitih sportova i oprobaju se u njima.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.