ČUDNO PONAŠANJE LISICA IZNENADILO NOVOSAĐANE: Snimljen još jedan susret sa OVIM ŽIVOTINJAMA! (VIDEO)
Novosadska lisica, Foto: Printscreen/Facebook

NOVOSADSKE LISICE SE ODOMAĆIČE

ČUDNO PONAŠANJE LISICA IZNENADILO NOVOSAĐANE: Snimljen još jedan susret sa OVIM ŽIVOTINJAMA! (VIDEO)

Kako je ranije objasnila dr Olivera Bjelić Čabrilo, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, ljudske aktivnost menjaju namenu prirodnih staništa životinja

Objavljeno:

Predivan prizor zabeležen je u Novom Sadu, gde su se na ulici pojavile dve lisice. One nisu bile nimalo plašljive.

One su odlučile da prošetaju šetalištem na limanu, a potom i da prave društvo muškarcu koji je tu sedeo, čak mu dozvoljavajući i da ih pomazi.

Ni u jednom momentu nisu pokazale strah, a deluje kao da su bile spremne da poziraju pred kamerom.

Naime, stanovnici Novog Sada sve češće imaju susrete sa životinjama kojima nije svojstvena urbana sredina kao mesto za život. Više puta je zabeleženo da u grad, pogotovo delove grada koji izlaze na Dunavu preko reke dođu divlje svinje, na određeno vreme, ali bi se reklo da se jedna životinjska vrsta koja ne pripada gradu počela da se odomaćuje između zgrada i bučnog saobraćaja, a to su lisice.

Kako je ranije objasnila dr Olivera Bjelić Čabrilo, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, ljudske aktivnost menjaju namenu prirodnih staništa životinja, uništavaju ih kroz zagađenje i destrukciju, te nije retkost poslednjih godina da dolazi do uništavanja prirodnih staništa gde su životinje pronalazile hranu, sklonište i mesto za razmnožavanje.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.