BIĆE KRCATO: Za vikend se očekuje HAOS U GUČI, saboraši traže smeštaj u krugu od 30 KILOMETARA!
Guča, Foto: Rina

ogromno interesovanje

BIĆE KRCATO: Za vikend se očekuje HAOS U GUČI, saboraši traže smeštaj u krugu od 30 KILOMETARA!

Bogat muzički program biće uređen pod palicom čuvenog majstora trube Dejana Lazarevića, a domaćin Sabora biće košarkaška legenda Radmilo Mišović

Objavljeno: 12:37h

Sitno se odbrojava do početka najveće smotre limenih instrumenata na svetu. Završne pripreme za 61. Sabor trubača u Guči su u toku, a skoro svi smeštajni kapaciteti u ovoj varošici su već popunjeni i traži se krevet više. Iako je nekih prethodnih godina bilo reči o paprenim cenama prenoćišta, sada to nije slučaj.

Sabor trubača, Guča, Trubači
foto: Rina

"U krugu 30 kilometara ne možete naći slobodan krevet za prenoćište. Ove godine svi smeštajni kapacijeti na teritoriji Guče i Lučana su planuli još nekoliko meseci ranije. Ljubitelji limenih instrumenata i najluđeg provoda stigli su ne samo iz Srbije, već iz zemalja regiona i Evrope. Ono što nas raduje da po prvi put stižu gosti iz Portugala. Posetioci sada traže smeštaj u susednim mestima u Požegi, Čačku i Ivanjici, jer je kod nas sve puno", kazao je za RINU, Milivoje Dolović, predsednik Saborskog odbora.

Sabor trubača, Guča, Trubači
foto: Rina

Bogat muzički program biće uređen pod palicom čuvenog majstora trube Dejana Lazarevića, a domaćin Sabora biće košarkaška legenda Radmilo Mišović. Očekuje se da kroz ovaj deo Srbije tokom trajanja manifestacije prođe nekoliko stotina hiljada ljudi.

"Vrata Guče u doba sabora širom su otvorena. Svi programski sadržaji su besplatni za saboraše, nismo hteli dodatno da opterećujemo njihov budžet i to je kod nas tradicija već godinama. Neće biti naplatnih rampi na ulazu i javne površine su besplatne. Ono na šta mi ne možemo da utičemo, jedino jesu individualni posedi koje meštani izdaju za parking automobila, ali čija je cena opet pristupačna za svačiji džep", naglasio je Dolović.

Guča
foto: RINA

Ovo će biti 61. svetkovina, a upravo u Guči koja sve ove decenije slavi trubu ponikla su mnoga trubačka imena koja su stekla svetsku slavu. Varošica se čisti, pere a postavljene su i prodajne izložbene tezge i već svečano izgleda, okićena zastavom. Program ovogodišnjeg Sabora trubača je raznovrstan. Prvog saborskog dana, u petak, 5. avgusta, na pozornici Kulturnog centra sa početkom u 18 sati, na trubački megdan izaći će 10 omladinskih orkestara.

Drugog dana, 6. avgusta oglasiće se trubačka budilica u 7.00 časova a uveče na Glavnoj pozornici na stadionu, nakon kocerta pobednika prošlogodišnjeg Sabora zasviraće Trubački orkestri Dejana Lazarevića a zatim i Ekrema Mamutovića. Nedelja je rezervisana za finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije, a proglašenje pobednika zakazano za 22:30.

Guča
foto: RINA

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.