UMESTO TRUBE, U GUČI ĆE PRVO GRMETI TVRDI ZVUCI! Okupljaju se velika imena! ZAGREVANJE PRED SABOR
Foto: RINA

iznenađenje stiže iz dragačeva

UMESTO TRUBE, U GUČI ĆE PRVO GRMETI TVRDI ZVUCI! Okupljaju se velika imena! ZAGREVANJE PRED SABOR

"Očekujemo i da će vremenska prognoza poslužiti da svi mi uživamo u rok nastupima"

Objavljeno:

Prva asocijacija na Dragačevo svakako su zvuci trbe koji se kroz Guču prolamaju svakog let duže od pola veka. Međutim, da su žitelji ovog dela Srbije ljubitelji i malo tvrđeg zvuka pokazuje i izuetno posećen rok festival koji se održava u opštini Lučani.

Guča, Truba
foto: RINA

"Кod nas nema podela, Dragačevci vole i trubu ali i malo tvrđi zvuk roka i panka. Već sedam godina uspešno organizujemo jednodnevni rok festival. Možda je bilo skeptika na samom početku jer smo prepoznatnjivi po trubačima, ali odična posećenost je razbila svve predrasude i pokazala da je i rok u Dragačevu dobro došao i rado se sluša", kaže za RINU Zoran Pantelić, direktor Кulturnog centra u Guči.

Jedinstven festival koji će promovisati rok u Dragačevuu biće održan u petak u centru Lučana, a poznata imena iz sveta muzike uveličaće ovaj dodgađaj.

Dragačevo
foto: RINA

"Uspeli smo da okupimo najbolje rok sastave današnjice i regionalne zvezde. Dragačevci će po prvi put imati priliku da uživaju u numerama hrvatskog Hladnog piva, Bljesova i Pogonbgd. Očekujemo i da će vremenska prognoza poslužiti da svi mi uživamo u rok nastupima", zaključio je Pantelić.

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.