OVE DEVOJČICE SU NAJVEĆE CARICE: Šetaju kuce za 200 dinara, a novac daju u humanitarne svrhe! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

bravo devojke!

OVE DEVOJČICE SU NAJVEĆE CARICE: Šetaju kuce za 200 dinara, a novac daju u humanitarne svrhe! (FOTO)

- O uličnim kucama brinemo kad ih sretnemo pošto nemamo ni jednog psa koji je stalno na istoj lokaciji. Stalno ih hranimo, ja na primer stalno nosim granule sa sobom u torbi - kaže devojčica iz Pančeva čiji je oglas oduševio sve na Fejsbuku
Objavljeno:

Ovo je Jelena:

foto: Espreso.co.rs

A ovo Marta:

foto: Espreso.co.rs

- Na ideju smo došle tako što sam videla da se novac za napuštene životinje prikuplja u veterinarskoj ambulanti ali to nije ni deo onoga koliko treba azilu, štencima, i odraslim kucama - kaže Jelena.

foto: Espreso.co.rs

- Došle smo na ideju da nekim radom ostvarimo dobit kojom ćemo moći da pomognemo napuštenim kucama. Još kao male a i sada svaku bolesnu životinju ne ostavljamo na ulici već ih nosimo kući i lečimo, udomljavamo, imamo veliku ljubav prema psima... - priča Jelena za Espreso.

foto: Espreso.co.rs

Kako kaže, usluga koju pružaju ima za cilj da za simboličnu sumu pomognu onima koji nemaju vremena ili pak snage da svoje ljubimce izvode u šetnje.

- Shvatile smo da možemo da pomognemo starima i osobama koje nemaju vremena da izvedu svoje ljubimce. I mi same imamo ljubimce koje su nam roditelji dozvolili da čuvamo. Ipak, kod nas u gostima su ponekad i one kuce koje donesemo na čuvanje dok ih ne udomimo - kaže Jelena uz osmeh.

Ona nam je poslala fotografije nekih četvoronožnih drugara koje su čuvali a potom udomili.

- Ovo je štene koje smo pronašli kad je imalo samo 3-4 dana. Othranili smo ga na cuclu i kada je dovoljno poraslo je udomljeno.

foto: Espreso.co.rs

Njihovoj akciji neke njihove vršnjakinje žele i da se priključe.

- Živimo na Novoj Misi ali nam nije problem da ih šetamo po celom gradu.

- Javile su nam se još dve drugarice koje žele sa nama da šetaju pse i pomognu.

- O uličnim kucama brinemo kad ih sretnemo pošto nemamo ni jednog psa koji je stalno na istoj lokaciji. Stalno ih hranimo, ja na primer stalno nosim granule sa sobom u torbi. Takođe, na Fejsbuku stalno objavljujemo postove za udomljavanje kuca - kaže Jelena.

(S. Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.