PITALI SMO MLADE U SRBIJI ZAŠTO MRZE SVOJE ŠEFOVE: Odgovarali su bez dlake na jeziku! (GIF) (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

a Šta vama smeta?

PITALI SMO MLADE U SRBIJI ZAŠTO MRZE SVOJE ŠEFOVE: Odgovarali su bez dlake na jeziku! (GIF) (FOTO)

"Vi ste srećnici što uopšte imate posao", često nam govore, a u stvari manipulišu nama kao da smo idioti. Ovi ljudi su rešili da progovore šta im najviše smeta kod svojih nadređenih...
Objavljeno:

5. Andrija Simić, pravnik (32)

foto: Profimedia

- Mržnja je tvrda reč, ali recimo da sam kod par šefova primetio isto. Moraju da budu u pravu, uvek pomalo pikiraju najboljeg radnika (strah od konkurencije?), imaju svoje miljenike koji ne moraju mnogo da rade i uglavnom glume žrtve... I to su razlozi što ih, ajde da kažemo, ne volim! Opet, ajde, svi imamo mane. Samo što šefovi u Srbiji vole da misle da su vlasnici i tvog vremena, i vazduha, imaju taj kompleks Boga! Evo recimo moj sadašnji šef smatra da je prekovremeni rad normalan!

6. Ana Živković, sekretarica (28)

foto: Giphy

- Trpela sam veliki mobing od svog tadašnjeg šefa. Osećala sam se kao na pokretnoj traci i radila sam za 3 osobe. On nije znao za Boga. Često me je prozivao i maltretirao zbog moje sposobnosti i zbog toga što mu nikada nisam ostajala dužna. On je veoma sujetan čovek, i to se oseti, zato ga niko u kompaniji ne voli. Takođe, on je imao svog šefa, i često me je da kažem drukao kod njega jer nije imao argumente kad god bi nas dvoje došli u neki konflikt. Ja sam sada promenila radno mesto i nažalost sada ima druge žrtve na kojima može da se "iskaljava".

7. Sonja V., lekar (49)

foto: Stock

Radila sam u Domu Zdravlja skoro celog života, ali sam odlučila da dam otkaz. Načelnica me mogu slobodno da kažem, nije volela. Često sam radila prekovremeno i pokrivala i po dve smene ponekada. Niko mi nikad ni hvala nije rekao. Naravno to se dešavalo dok sam bila mlađa, a sada mi moje godine jednostavno to ne dozvoljavaju, zato sam i odlučila da odem. Ja sam lekar i želim da pomažem ljudima, ali ne mogu više da trpim ogovaranja, "smeštanja", a najviše mi je smetalo kada je dovodila pitanje moju stručnost.

8.Srđan Milivojević, IT (35)

foto: Profimedia

- Mrzim svog šefa jer mi govori kontradiktorne stvari, ne kaže konkretno šta treba da uradim, nego ja moram da mozgam, šta je u njegovoj glavi, a da ne pominjem što ne želi da sasluša one "ispod njega", a posle "dr*aju" iako si im već nešto rekao (a oni su to iskulirali).

Ukoliko su stvari toliko loše i vama, pokušajte da pronađete drugi posao ili naučite da kažete "NE" svom nadređenom, ukoliko pretera. I zapamtite, kad dođe petak, zaslužujte da "partijate" za sve pare!

foto: Giphy

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.