Hajde da zabranimo sva veselja zbog bolesne dece! PRESTANITE VIŠE DA GLUMITE LAŽNE HUMANITARCE!
Foto: Beta / Milan Obradović

lični stav

Hajde da zabranimo sva veselja zbog bolesne dece! PRESTANITE VIŠE DA GLUMITE LAŽNE HUMANITARCE!

Ima li bolje cake od emotivne ucene? Vi koji ste po hiljaditi put ispali ovce, glupaci i lažni dobročinitelji, da li lepše spavate?
Objavljeno: 15:30h

Objasnite vi meni, kakve veze ima proslava Nove godine s bolesnom decom? Zašto ne radi svako svoj posao, lekari da leče, pevaljke da pevaju? Država ne mora da radi svoj posao, samo neka ne krade, za početak.

foto: Fonet

Kad malo bolje razmislim, vi ste bre ljudi do jaja! Ja sam večiti hejter, smarač, mračitelj, isfrustrirana riba.

E, dragi moji humanitarci, `ajmo onda stvarno da budemo džekovi i plemenite duše koje su zalutale u ovaj surovi mračni svet kapitalizma.

Kome treba doček pobednika Evrovizije?

Kome trebaju dočeci za srpske sportiste, za Noleta? Ma on je ionako "pukao", bilo-prošlo.

Uostalom, šta će nam Bir fest, Egzit, bilo koja manifestacija koju jedna savremena država treba da ima? Da li je vama koncert neke velike zvezde bitniji od zdravlja bolesnog deteta?

Moralne nakaze. Bezdušnici, zle duše, bitnije vam je da se alkoholišete na nekom festivalu, nego da sačuvate jednu dušu?

foto: Nebojša Mandić

Ne može ovako. Ovo se kosi sa zdravim razumom, inteligenciju da ne pominjem. Dokle će nas zavlačiti glupostima i dokle će uspevati da nam "prodaju" priče? Dok se ne osvestimo, dok ne "progledamo", rekla bih.

`Ajde da država radi svoj posao, da novac iz pravog fonda ide tamo gde treba i da se više ne glupiramo i ne glumimo humanitarce jer stvarno nije u redu. Ima li šta odvratnije nego igrati na kartu emotivne ucene, na "tešku" priču i na ljudsku empatiju i grižu savesti? Povraća mi se od vas dušebrižnika koji ne vide celu sliku zbog jednog kadra. Kako je samo lako zamazati vam oči. Sve "gutate" bez izuzetaka.

Idemo braćo, nastavimo u istom fazonu, samo štednja, samo odricanje, samo humanost. Usuđuješ se da kažeš, "ne slažem se sa peticijom"?

Ti zli, zli čoveče, gorećeš u paklu. Zajedno ćemo.

(J. J.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.