ČEDOMIR ANTIĆ TVRDI: Levičari su prekinuli tribinu, ONI TERORIŠU CEO FAKULTET! (VIDEO)
Foto: beta

incident

ČEDOMIR ANTIĆ TVRDI: Levičari su prekinuli tribinu, ONI TERORIŠU CEO FAKULTET! (VIDEO)

Sukob se dogodio na promociji knjige "Istorija Republike Srpske" koju je organizovala studentska organizacija "Sistem vrednosti"
Objavljeno: 16:59h

Incident na Filozofskom fakultetu u Beogradu sinoć su izazvali anarhisti, a ne desničari, tvrdi za RTS istoričar Čedomir Antić, učesnik tribine na kojoj je izbio incident.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Sukob se dogodio na promociji knjige "Istorija Republike Srpske" koju je organizovala studentska organizacija "Sistem vrednosti". Govorili su istoričari Predrag Marković, Čedomir Antić i Nemanja Dević. Tribina je prekinuta nakratko, a posle nastavljena i trajala je dva sata. Antić je za RTS rekao da Filozofski fakultet već deset godina teroriše grupa anarhista, koji se bune jer im nije uspela blokada ove godine. - Imali su običaj da bez razloga blokiraju po jedan semestar fakulteta. Pre dve godine ja sam se suprotstavio njihovoj blokadi i tada su me oni, da kažem, loše upisali - rekao je Antić.

foto: prtsc/marija marić

Kako kaže, najavljivali su da će prekinuti tribinu, ove godine nezadovoljni i presudama koje su stigle protiv njih zbog napada na profesore i studente. - Toliko su to dugo najavljivali to da su onda dan pre tribine najavili da će u stvari fašisti prekinuti tribinu - kaže Antić, i dodaje da je jedan od anarhista izašao i prekinuo tribinu na način na koji su prekidali nastavu već godinama, a onda su se pojavile tri osobe koje su kao njemu pretile da će ga tući.

Kako kaže, po osmesima koje su razmenjivali reklo bi se da je to bio dogovor, nažalost, mediji su preneli tumačenje anarhista koji su snimali tih 40 sekunde.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.