Pobuna iz Cetinjske: Ovo mesto bilo je deponija, izgradili smo sve! Tretiraje nas kao i sve ostale!
Foto: Promo

zašto samo cetinjska?!

Pobuna iz Cetinjske: Ovo mesto bilo je deponija, izgradili smo sve! Tretiraje nas kao i sve ostale!

Odluka grada Beograda i saopštenjae gradskog menadžera Gorana Vesića, da ugostiteljski objekti koji su na 150 metara vazdušnom linijom od stambenih zgrada u Cetinskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, neće moći da rade po ustaljenom sistemu nije obradovalo nikoga
Objavljeno:

- Ovo je mesto bilo ruglo i deponija. Uložili smo ogromnu energiju, trud i novac da bismo napravili nešto, uspli smo i šta sada - kaže Mihailović Mihailo, vlasnik kafića Dvorištance.

foto: promo

Stanari Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu su nekoliko puta protestovali zbog buke iz noćnih lokala zbog koje, kako kažu, ne mogu da spavaju. Sada su se ozbiljno organizovali i rešili da urbani deo Beograda maltene zatvore!

Ipak, iz Udruženja kažu da su svi dobili rešenje o zakonskoj regulativi koja zahteva posedovanje limitatora ozvučenja i da ga svi lokali u krugu poseduju, što buku dovodi u granice dozvoljenog.

foto: Espreso

Dodaju i da su se stanari u stvri žalili na neleglane taksiste koji prave buku, kao i na goste koji su bučni kada napuste lokale, a to nije u njihovoj "nadležnosti" i da je to nešto sa čime oni ne mogu da se izbore.

Kako kaže Ivan Karadžić, vlasnik Rokanja, proteklih meseci učestale inspekcije su ukazivale na to da se nešto sprema i da je su sve te provere u stavri bile planske i priprema za jučerašnju odluku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.