Drama u beogradskom vrtiću: Vaspitačica Marija spasila devojčicu (2) sigurne smrti!
Foto: Beta, ilustracija

naklon za vaspitačicu

Drama u beogradskom vrtiću: Vaspitačica Marija spasila devojčicu (2) sigurne smrti!

- Pipnula sam je i osetila da je neprirodno hladna dok su joj sa čela izbijale graške znoja - rekla je vaspitačica Marija Simić
Objavljeno:

- Ni tehničar ni lekarka nisu mogli da joj nađu venski put, toliko su joj se vene povukle. Više od pet puta su pokušali da je ubodu, a onda je doktorka rekla roditeljima: "Izvinite što ovo gledate, ali ona kao da nema vene, moram da radim napamet“. I to je najstrašniji trenutak u mom životu. Donela sam ćebe da je umotaju jer je već bila hipotermična - govori Marija sa suzama u očima.

foto: Marina Lopičić

Kao u najgorem filmu, vrata od vozila Hitne pomoći zatvorila su se pred njenim očima i u Tiršovu odvela Vasilisu, maltene bez pulsa i disanja.

- Na kapiji vrtića stiglo me je sve. Dotad sam sebi govorila da je najbitnija Vasilisa, ali svi smo ljudi, nisam više mogla da izdržim.

Mama Bojana je kasnije nazvala Mariju - u Tiršovoj su im rekli da su im doneli polumrtvo dete.

- Imala je hipotermiju i hipoglikemiju, šećer joj je bio 1,9. Oko nje se po prijemu u Tiršovu stvorilo 10 lekara u neverici. Tek kada su javili da se povratila, da će biti dobro, mogla sam da odahnem. Danas smo sve opet plakale jer smo posle ovog predugog vikenda videle Vladimira, njenog brata blizanca - kaže Marija.

Vasilisa je rođena sa hemangiomom na licu i imala je samo mesec i po dana kada je počela da pije lekove. Majka Bojana juče je objasnila da su joj lekari rekli da je samo pravovremena reakcija Marije i koleginica, koje nisu dozvolile detetu da zaspi i potpuno obamre, spasila život njenoj ćerkici.

- Vasilisa je provela ceo vikend na intenzivnoj nezi, ali sada se oseća dobro i uskoro će kući - kaže mama Bojana.

(Espreso.co.rs/ Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.