SJAJNA VEST ZA BEOGRAD, RADI SE IDEJNI PROJEKAT ZA TREĆU LINIJU METROA! Uskoro ćemo putovati mnogo brže
metro i početak korišćenja metroa, Foto: Fonet

dugo se gradio

SJAJNA VEST ZA BEOGRAD, RADI SE IDEJNI PROJEKAT ZA TREĆU LINIJU METROA! Uskoro ćemo putovati mnogo brže

Trase 1 i 2 već su usvojene, a na jesen sledi usvajanje plana generalne regulacije šinskih sistema.

Objavljeno:

Kako je naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kompanija "Ežis" sada radi idejni projekat i za treću liniju metroa, koja treba da spoji Voždovac i Novi Beograd.

Prema generalnom projektu i prethodnoj studiji opravdanosti za metro-linije 1 i 2 u Beogradu, koje je uradila francuska kompanija "Ežis", usvojene su trase linije 1 metroa koja će povezati Železnik i Mirijevo, dužine 21,3 kilometra, sa 23 stanice, i linije 2, koja će povezati Železničku stanicu "Zemun" i Mirijevo, dužine 19,2 kilometra, sa 20 stanica.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je nedavno tender za izradu tehničke dokumentacije za opremanje lokacije Makiško polje. Tu će biti depo budućeg metroa, a Vesić je podsetio da je reč o nacionalnom projektu.

Vlade Srbije i Francuske potpisale su 12. maja Sporazum o donaciji u vezi sa realizacijom i finansiranjem projekta beogradskog metroa. Time je, kako je kazao Vesić, rešeno pitanje projektovanja i tehnologije.

- Sada nas čeka potpisivanje sporazuma sa kompanijom koja će da gradi metro. U međuvremenu, tokom jeseni, Skupština grada Beograda usvojiće Plan generalne regulacije šinskih sistema, koji je osnov za gradnju metroa, kao i Plan detaljne regulacije Makiškog polja, koji će biti osnov za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju depoa - rekao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.