DRAMATIČAN APEL GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Ovo važi ZA SVE
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

najavio

DRAMATIČAN APEL GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Ovo važi ZA SVE

Najavio je intenzivniju kontrolu večeras i tokom vikenda

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apelovao je na sugrađane da se, iako je primetan pad broja zaraženih kovidom 19, tokom vikenda kada se očekuje toplo vreme, pridržavaju svih mera i poreporuka u cilju sprečanja širenja epidemije.

On je za Tanjug rekao da je najveći rizik za zaražavanje upravo tokom vikenda i da je zato važno da se tada ne popušta sa merama.

"Mere koje su primenjene, a pre svega se odnose na striktno nošenje maski i držanje distance su dale rezulaltate i epidemiološka kriva je bolja nego ranije, ali i prethodnih vikenda bio je povećan rizik da se epidemija širi, pa tako i ovog vikenda i zato skrećem pažnju sugrađanima da je važno da vode računa, drže odgovarajuću distancu, i nose maske", poručio je Radojičić.

Podseća da u Beogadu ima dosta mesta za obilazak, ali je važno da se to čini u krugu porodice i da se pritom drzi distanca, nose maske, naročito kada se nađu u krugu nepoznatih ljudi.

Iako je manji broj obolelih i u Beogradu i celoj Srbiji, Radojičić upozorava da je situacija i dalje ozbiljna i da se moramo striktno pridržavati mera.

"Dobra je komunikacija između lekara, epidemiologa, javnosti i primetno je da veći broj ljudi nosi maske. Inspekcije kontrolišu situaciju na terenu, suština je podizanje svesti građana o značaju poštovanja mera, ne samo kažnjavanje, ali tamo gde moramo -kažnjavamo", rekao je Radojičić.

Za kontrolu nošenja maski nadležna je republička sanitarna inspekcija.

Radojicić kaže i da je tokom prethodne noći u prestonici kontrolisano 278 ugostiteljskih objekata, kao i da je napisano osam prekršajnih prijava.

Najavio je intenzivniju kontrolu večeras i tokom vikenda.

"Striktnije će biti kontrolisano poštovanje mera, kako što se tiče radnog vremena, tako i nošenje maski, a lično ću ići u neke od kontrola. Veoma je važno da se sa merama ne popušta tokom vikenda", podvukao je gradonačelnik.

Što se tiče beogradskih vrtića, Radojičić kaže da je trenutno oko 10.000 dece u obdaništima, a da ih je u poslednja dva meseca bio nešto iznad 20.000.

"Mere se striktno poštuju, vaspitačice i ostalo osobolje nose maske, grupe su manje, a strogo se vodi računa i naglašava da ako se desi da u porodici neko bude zaražen, da se ta deca izoluju, kao i ona koja su sa njima bila u kontaktu", rekao je gradonačelnik.

Bonus video:

Bonus video:

(Espreso,rs/TanjuG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.