Espreso`n`the hood: Dobrodošli u Blokove - kraj u kome nema laži, nema prevare! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Upoznajte Beograd da bi ga više voleli!

Espreso`n`the hood: Dobrodošli u Blokove - kraj u kome nema laži, nema prevare! (FOTO) (VIDEO)

* U kraju postoji taj čoporativni, skoro plemenski momenat u kojem postaje bitniji identitet ekipe nego pojedinca * U ekipama svi se znaju od malih nogu, svi su rasli zajedno i zna se ko je zaista ko*
Objavljeno:

Ističe i da je upravo ta koncentrisanost velikog broja različitih života, priča i generacija na jednom mestu, omogućila da specifični duh blokova preživi i u nekom hibridnom post-socijalističkom obliku dočeka milenijalce.

foto: Filip Plavčić

- Ekipni duh, duh nekog neobičnog zajedništva koji izbija u svim sferama života u kraju - od sporta, preko druženja, pa do svađa i razmirica - čini glavni element blokovske svakodnevnice. Kada dođe leto i ugreju se hladne betonske klupice, kada na savskom šetalištu sve oživi, neko ko je odrastao u blokovima teško će moći da pređe više od 500 metara, a da ne izgubi dobar deo svog vremena na pozdravljanje sa svima onima koje nije sreo od kada je počelo loše vreme. Ti pozdravi uvek su propraćeni standardnim scenariom grljenja i tapšanja po leđima, uz uobičajeno “De si, sto godina” i uvek prisutno “Evo” kao odgovor na svako pitanje tipa “Šta ima”, “Kako si” i slično - navodi on.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.