Espreso`n`the hood: Dobrodošli u Blokove - kraj u kome nema laži, nema prevare! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Upoznajte Beograd da bi ga više voleli!

Espreso`n`the hood: Dobrodošli u Blokove - kraj u kome nema laži, nema prevare! (FOTO) (VIDEO)

* U kraju postoji taj čoporativni, skoro plemenski momenat u kojem postaje bitniji identitet ekipe nego pojedinca * U ekipama svi se znaju od malih nogu, svi su rasli zajedno i zna se ko je zaista ko*
Objavljeno:

Ekipa našeg portala ove nedelje se obrela u novobeogradskim blokovima, koji su zaista nedokučivi većini stanovnika ostatka Beograda, zbog ogromne količine betona, solitera i adresa koje su rebusi sami po sebi, i još gomile stvari koje su bliske ljudima koji žive ovde, a potpuno nejasne svima ostalim.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Vodič našoj ekipi kroz ovaj kraj Beograda je Novak Lukovac, frontmen benda " Sextasy" i novinar.

Espreso in the hood: 17 stvari koje svi treba da znaju o Karaburmi! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Šetali smo Dorćolom u pratnji super faca: Ovo treba da znate o najšmekerskijem delu Beograda! (FOTO) (VIDEO)

Zvezdara - od Bulki preko IGK-a, vodimo vas na mesta gde se dovode žene, a gde švalerke! (FOTO) (VIDEO)

Ima jedan grad, pored je Beograd: Zašto je Zemun najjači kraj ikada? (FOTO) (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Sa njim smo obišli najvažnije tačke ovog kraja, peli se na vrh solitera od dvadeset i kusur spratova, išli u muzički studio, blejali između zgrada, posetili smo i turnir u malom fudbalu, a ceo obilazak završili na popularnom splavu uživajući u zalasku sunca i prolasku brodova.

- Život u novobeogradskim blokovima nedokučiv je koliko i njihova arhitektura. Za one koji u njima žive, blokovi su više od najobičnije adrese; ili prebivališta - oni su mali svet, planeta za sebe ušuškana u grad Beograd. Za one koji dolaze sa druge strane reke, blokovi mogu izgledati kao geto, ali ova reč koja u sebi vuče negostoljubiv kontekst daleko je od novobeogradske stvarnosti - započinje priču o ovom kraju Beograda Novak.

foto: Filip Plavčić

On navodi da je period haosa u ovom kraju davno prošao, a da je jedino što je ostalo od “geta” jeste taj prostor, siva betonska džungla, do krajnosti puna ljudi, sabijenih na relativno malom i ograničenom prostoru.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.