Kako taksisti šure strance: Naplatio mu 8.000 dinara od Savamale do Terazija!
Foto: Stock

ni stida, ni srama

Kako taksisti šure strance: Naplatio mu 8.000 dinara od Savamale do Terazija!

Dečko se svađao s njim, pokušao da mu objasni da je to preveliki iznos, ali džabe. Taksista je bio uporan, vikao je i zvao "pojačanje"
Objavljeno: 09:47h

Nije tajna da beogradski taksisti "potkradaju" građane, služeći se različitim trikovima. Oduvek se pričalo, da postoji fora pri vožnji koju koriste, ne bi li taksimetar otkucao više. Čak se šuškalo i da, ako vozi brže i kuca više.

Još jedna fora im je da umesto da vas vozi po prvoj tarifi, koju pokazuje taksimetar, on vama u stvari naplaćuje po drugoj, koja je skuplja! A to što često koriste zaobilazne puteve, da navodno uzbegnu gužvu, isto je samo priča. Ništa što rade ne rade zbog putnika, već samo i isključivo da vam papreno naplate!

foto: Profimedia

Postoji i jedan mehanizam koji se zove "turbina". On se poveže sa taksimetrom, a dugme koje upravlja njime taksisti često postave, tako da im bude "pri ruci" – kod volana ili menjača, tako da stranka ne može da primeti ništa sumnjivo. Upravo zahvaljujući toj "turbini" taksimetar kuca više.

Potrebno je da građani takve taksiste prijave, jer ako se kazne velikim ciframa, neće im ponovo pasti na pamet da se prepuste "lopovskom" činu!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.