BG na vodi ruši sve pred sobom! Nestaje i Karađorđeva, evo kako će ubuduće izgledati (FOTO)
Foto: Beobuild

PRIlaz za turiste s reke

BG na vodi ruši sve pred sobom! Nestaje i Karađorđeva, evo kako će ubuduće izgledati (FOTO)

Planirana je temeljna rekonstrukcija dela Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, uz popločavanje kolovoza, prosiršenje torotara, premeštanje šina na sredinu kolovoza i uređenje oronulih fasada duž ulice
Objavljeno:
foto: Beobuild

Kako bi se omogućio prostor za šire trotoare, tramvajska pruga biće blago pomerena ka reci, a planirano je i formiranje novih tramvajskih stajališta. Tramvajske baštice biće popločane kamenim kockama, a kontaktna mreža se premešta na centralne stubove unutar baštica, čime se uklanja postojeća mreža kablova iznad ulice. Pored ovoga, planiran je i novi terminal za autobuse koji prevoze goste sa pristaništa.

Kako će Beograd na vodi da nas uništi? Ovaj filmić je sve objasnio! (VIDEO) Do sada je autobusima bilo dozvoljeno da prelaze prugu i da po turiste silaze skroz do reke, međutim nakon rekonstrukcije biće formirana posebna parking mesta uz ulicu, čime će biti uklonjen sav saobraćaj sa šetališta. U skladu sa već usvojenim prostornim planom projekta “Beograd na vodi”, desna saobraćajna traka koja obilazi stub Brankovog mosta postaće dvosmerna saobraćajnica produžena ka Savskom amfiteatru.

foto: Beobuild

Uz rekonstrukciju Karađorđeve ulice obuhvaćeno je i uređenje javnih zelenih prostora uz reku, rekonstrukcija šetališne promenade i biciklističkih staza. Šetalište je planirano od kompozitnog drveta uz rekonstrukciju postojeće biciklističke staze, dok je zeleni pojas u nastavku zamišljen kao prostran parkovski prostor ispresecan pešačkim stazama od utabane zemlje (terra battuta). Uz samo šetaliste planirana je gradnja turističkog paviljona sa suvenirnicom kao i dečije igralište.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.