BG na vodi ruši sve pred sobom! Nestaje i Karađorđeva, evo kako će ubuduće izgledati (FOTO)
Foto: Beobuild

PRIlaz za turiste s reke

BG na vodi ruši sve pred sobom! Nestaje i Karađorđeva, evo kako će ubuduće izgledati (FOTO)

Planirana je temeljna rekonstrukcija dela Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, uz popločavanje kolovoza, prosiršenje torotara, premeštanje šina na sredinu kolovoza i uređenje oronulih fasada duž ulice
Objavljeno:

Jedno od važnijih turističkih čvorišta u Beogradu je savsko pristanište kod Brankovog mosta, glavna kapija za goste koji u grad pristižu turističkim brodovima.

Iz tog razloga pripremljen je plan uređenja čitave priobalne zone, od Brankovog mosta do Beton hale, uključujući i rekonstrukciju Karađorđeve ulice u dužini od 500 metara.

Niko se nikad nije sprdao s Beogradom na vodi kao on! Genijalan predlog srpskog arhitekte! (FOTO)

Plan uređenja ove obale urađen je po konceptu arhitekte Borisa Podreke, koji trenutno učestvuje i na projektu uređenja i proširena pešačkih zona u centru grada.

foto: Beobuild

Ova rekonstrukcija na odmeren način tretira prostor i bez velikih zahvata donosi neka vrlo važna funkcionalna poboljšanja. Planirana je temeljna rekonstrukcija dela Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, uz popločavanje kolovoza, prosiršenje torotara, premeštanje šina na sredinu kolovoza i uređenje oronulih fasada duž ulice.

Kao važno funkcionalno unapređenje, portal Beobuild ističe proširene trotoare, koji će pored udobnosti pešaka doprineti boljem iskorišćenju komercijalnih potencijala u prizemlju objekata. Lep doprinos ovoj ambijentalnoj celini biće lepezasto ređana kaldrma na kolovozu, a granitni trotoari dobiće drvored celom dužinom leve strane.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.