OVO NIJE OČEKIVALA: Ljiljana je otvorila poštansko sanduče posle dužeg vremena i ugledala NAJLEPŠI PRIZOR (FOTO)
Ljiljana je otvorila poštansko sanduče, Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATNO

OVO NIJE OČEKIVALA: Ljiljana je otvorila poštansko sanduče posle dužeg vremena i ugledala NAJLEPŠI PRIZOR (FOTO)

Beograđanka koja je u Fejsbuk grupi Divlji Beograd objavila fotografiju imala je i jedan zanimljiv predlog

Objavljeno:

Gradske životinje su uvek bile snalažljive. Koliko puta ste videli psa lutalicu kako čeka na pešačkom prelazu da pređe? Sećate se onog fazana koji udara kljunom u staklena vrata prvih "komšija" čekajući da izađu i iznesu mu hranu. Jedna Beograđanka se prijatno iznenadila kada je otvorila poštansko sanduče i u njemu zatekla nekoliko već ptića.

Mama i tata senice uneli su poprilično suve trave i svega mekanog što su mogli da nađu da njihovim potomcima bude što udobnije.

- Otvorili smo sanduče za pisma i dočekalo nas je gnezdo. Lepše pismo nismo mogli ni da zamislimo! - napisala je autorka fotografije.

Beograđanka koja je u Fejsbuk grupi Divlji Beograd objavila fotografiju imala je i jedan zanimljiv predlog.

- Lepo je, dirljivo ali je i zanimljivo, jer predstavlja pojavu koja se javlja sistematski: u urbanim naseljima ptice poput velikih senica prepoznaju i prihvataju razne metalne objekte sa odgovarajućim rupama kao mesta za gnežđenje. U nedostatku stabala sa rupama, poslužiće bandere, poštanski sandučići, strujomeri... Imamo redovno ove primere ovde kod nas na grupi. :) Da li bi neke bandere ubuduće mogle da se dizajniraju tako da već imaju u sebi predviđena mesta za gnezda? Možemo li da primetimo šta sve priroda konstantno radi da bi se prilagodila i da joj pružimo ruku i podržimo koliko je moguće? - napisala je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.