BEOGRAĐANI, OPET MOŽETE U ZOO VRT! Otvoren je posle duže pauze, biće prinova, A VEĆ IMA I MLADUNACA
Beogradski zoo vrt / Ilustarcija, Foto: Profimedia

PONOVO RADI ZOO VRT

BEOGRAĐANI, OPET MOŽETE U ZOO VRT! Otvoren je posle duže pauze, biće prinova, A VEĆ IMA I MLADUNACA

Beo zoo vrt je otvoren od 2. maja

Objavljeno:

Beogradski zoo vrt je vrata za svoje posetioce otvorio pre nekoliko dana, ali su i dalje na snazi preporuke koje je propisao Krizni štab za suzbijanje zaraze povodom ponašanja zaposlenih, kao i ljudi koji ga obilaze.

Dok je na snazi bilo vanredno stanje važile su i pooštrene mere ulaska i izlaska za osoblje vrta koje se brine o životinjama, a vrt je bio zatvoren od 22. marta.

foto: Filip Plavčić

Preduzimane su iste mere kao i kod ljudi. Zaposleni obavezno nose rukavice i maske kada ulaze kod životinja, a unutrašnje prostore dezinfikujemo. Situacija u vrtu je bila pomalo čudna bez posetilaca kada ih u principu ima dosta tokom lepih dana, ali i redovni poslovi brige o životinjama su se svakako obavljali u nešto drugačijem ritmu koje je bilo prilagođeno vanrednom stanju i policijskom času", objasnio je Manojlović.

Ipak, prema rečima PR menađera Vrta dobre nade Andreja Manojlovića, životinjama je prijao ovaj mirniji period bez posetilaca, a kako je rekao, posebnih promena što se tiče ponašanja životinja nije bilo.

Beo Zoo Vrt je bio zatvoren za posetioce od 22. marta u sklopu mera za suzbijanje epidemije virusa Covid-19. Posebnih promena u ponašanju nije bilo, ali čini nam se da je životinjama ipak malo prija ovaj mirniji tempo. Doduše, izašli smo iz zimskog perioda kada u vrtu svakako nema puno posetilaca, pa nisu morale previše da se prilagođavaju na vrt bez posetilaca," kaže Pr menadžer Beo Zoo Vrta, Andrej Manojlović.

Takođe, odnedavno je ženka afričkog jazavca-medojeda postala novi stanovnik vrta, a njeno prvobino stanište je bilo u Češkoj.

Osim toga, prinove se očekuju kod kengura, zebri, ali i nekoliko vrsta ptica.

foto: Espreso.co.rs

Samo par dana pre uvođenja vanrednog stanja u Beo zoo vrtu je iz Češke stigla jedna zanimljiva i retka jedinka, dakle, ženka afričkog jazavca-medojeda. Ona će praviti društvo našem mužjaku koji je nekoliko godina bio sam. Takođe, imali smo nekoliko prinova kod domaćih životinja, a očekujemo prinove i kod kengura, nekoliko vrsta prica, zebri", kaže Manojlović.

Podsetimo, zoološki vrt je otvoren za posetioce od 2. maja uz pojačane higijensko-sanitarne mere kako zbog zaposlenih tako i zbog životinja. Budući da nije radio od 22. marta verujemo da su se mnogi uželeli šetnje i odlaska do beogradskog vrta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.