LJUDI, ZAŠTO OVO RADITE? Parkovi zatvoreni, svuda crvene trake, ali oni ne haju za to, pogledajte samo ovo?! (FOTO)
Studentski park je zaključan tokom vanrednog stanja, Foto: Espreso.co.rs

DOKLE VIŠE?

LJUDI, ZAŠTO OVO RADITE? Parkovi zatvoreni, svuda crvene trake, ali oni ne haju za to, pogledajte samo ovo?! (FOTO)

Kada ćemo se dozvati pameti?

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Kako bi se sprečilo širenje infekcije zbog virusa Covid-19 u Srbiji je na snazi vanredno stanje.

Uvedene su posebne mere kao što su zabrana kretanja tokom policijskog časa, ograničeno je kretanje licima starijim od 65 godina, zatim, zatvoreni su vrtići, škole, fakulteti, restorani, kafići, parkovi...

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

JKP “Zelenilo” je zatvorilo oko 1.300 objekata javnih prostora u skladu sa odlukom o zatvaranju parkova, što je dodatno upozorenje, a ujedno i podsećanje građana da ne bi trebalo da borave u prirodi već da ostanu kod kuće kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Studentski park
Studentski parkfoto: Privatna arhiva

Parkovi su zabranjeni za korišćenje, a oni koji su važili za najposećenije u Beogradu su zatvoreni.

Takođe, da li se ova mera poštuje ili ne trebalo bi da proverava komunalna milicija, ali ni oni očito ne mogu sve da postignu.

Zabeležili smo krajnje neozbiljno i nesavesno ponašanje pojedinih naših sugrađana koji su preskočili ogradu kako bi boravili u Studentskom parku, iako je na ulaznim vratima stavljen katanac i crvena traka koje su postavile ekipe "Zelenila", što govori da se ne sme boraviti na ovoj javnoj površini dok su na snazi vanredne mere.

Studentski park
Studentski park foto: Privatna arhiva

Inače, u parku je u tom trenutku bilo četvoro ljudi, a primetno je i to da građani puštaju kućne ljubimce na ove javne površine na taj način što preskoče ogradu i provedu određeno vreme, uprkos tome što je doneta odluka o povlačenju dozvole za šetanje kućnih ljubimaca u periodu od 20 do 21 čas.

Studentski park
Studentski parkfoto: Privatna arhiva

Takođe, osim što su preskočili ogradu i time prekršili zabranu, pored sebe su imali i flašu alkoholnog pića, te su tako bez maske i rukavica sedeli na klupi ne poštujući ni razmak od dva metara, što je krajnje neodgovorno ponašanje prema onima koji se bore za život jer su na respiratoru ili prema pacijentima sa blažom kliničkom slikom koji su na beogradskom Sajmu u improvizovanoj bolnici razdvojeni od svojih porodica, ali i prema pojedincima koji vode računa o sebi.

Najnoviji podaci

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 1.060 potvrđenih slučajeva COVID 19, dok je novopreminulih pet, a ukupno 28.

foto: EPA/JULIEN WARNAND

Do 15 časova, 31. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Otvorena je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819.

Struka apeluje na sugrađane da ostanu u svojim domovima jer kada se smanje socijalni kontakti mogućnost od infekcije je minimalna, dakle, budimo odgovorni prema sebi i drugima!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.