CAR: GO VOZAČA NAPAO TAKSISTA. Vučić: Očekujemo najhitniju reakciju!
Člana CarGo napao taksista, Foto: Stefan Kojić

incident na aerodromu

CAR: GO VOZAČA NAPAO TAKSISTA. Vučić: Očekujemo najhitniju reakciju!

On očekuje da se taksista već danas privede pravdi i da se pokrene postupak protiv njega

Objavljeno:

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „CarGo“, rekao je da se odigrao još jedan napad na člana Udruženja „CarGo“ koga je napao taksista, šutirao mu kola i polomio retrovizor na beogradskom aerodromu.

- Očekujemo najhitriju reakciju institucija. Nasilnik je poznat, nepoznato je samo da li će institucije pasti na testu nezavisnosti i zaštite svojih građana. Hajka na CarGo mora da prestane jer ovakva atmosfera nasilja o kojoj uporno pričamo, preti da ozbiljno eskalira. Mi smo tu za sve naše članove, a Srbija i svi njeni organi moraju da budu tu za sve njene građane - izjavio je Vučić.

V.O. član Udruženja CarGo, čiju je sigurnost ugrozio taksista, u svom iskazu datom u policiji u Surčinu rekao je da mu se iz suprotnog smera velikom brzinom približilo taksi vozilo uz upaljena duga svetla.

- Sve se desilo prekoputa garaže na aerodromu. Zastao sam da otkucam poruku devojci uz upaljena četiri migavca i tada sam primetio da iz suprotnog smera velikom brzinom dolazi jedno vozilo koje se zaustavilo iza mene i upalio duga svetla. Pomerio sam se, ali je tada vozač izašao i počeo da udara u moja vrata, govoreći mi “gubi se odavde” - naveo je V.O. u svom iskazu.

V.O. kaže da se uplašio zbog iznenadne i agresivne reakcije te da se pomerio, ali da je nakon toga taksista krenuo za njim i pokušao da otvori vrata njegovog automobila.

- Tada su usledile strašne pretnje. Rekao je da će me prebiti i psovao mi je majku. Pljunuo je u mene kada sam blago odškrinuo prozor i pitao ga u čemu je problem. Zatvorio sam svoj prozor i uzeo svoj telefon kako bih ga slikao i pozvao policiju. Tada je on izrevoltiran udario nogom u retrovizor, polomio ga i pobegao - kazao je V.O. i dodao da je uslikao automobil i registraciju taksiste i sa tim otišao u policiju da prijavi napad i ugrožavanje sigurnosti.

Vučić očekuje da se taksista već danas privede pravdi i da se pokrene postupak protiv njega zbog ugrožavanja sigurnosti, a da će CarGo podneti krivičnu prijavu ukoliko do toga ne dođe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.