ZAVRŠENA DRAMA KOD UŠĆA, ULICE U BEOGRADU PONOVO PROHODNE: Razišli se članovi udruženja CarGo koji su protestovali
Ulice su ponovo prohodne, Foto: Kurir

PROTEST

ZAVRŠENA DRAMA KOD UŠĆA, ULICE U BEOGRADU PONOVO PROHODNE: Razišli se članovi udruženja CarGo koji su protestovali

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu

Objavljeno: 06:22h

Članovi udruženja CarGo raišli su se oko ponoći posle dvočasovnog okupljanja na Novom Beogradu zbog, kako su naveli, oduzimanja vozila njihovom kolegi, a saobraćaj u tom delu Novog Beograda je ponovo normalizovan.

Saobraćaj je bio u prekidu na potezu od tržnog centra "Ušće" do Palate "Srbija", a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege "pauk" Parking servis, ipak, odvezao.

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

- Radi vaše bezbednosti molim vas da se svi povucemo. Hvala što ste došli da sprečimo ovu nelegalnu akciju oduzimanja vozila. Nećemo praviti skandale - rekao je Guberinić.

Intervenisala je i policija, a kako su iz Udruženja rekli Tanjugu na licu mesta, privela je nekoliko njihovih članova među kojima i advokata CarGoa.

Sve je počelo oko 22.00 sata kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa u pokušaju da ga spreče da odveze automobil jednog od njihovih članova.

Oko kamiona je bilo okupljeno više desetina članova udruženja, kao i nekoliko automobila CarGoa koji su mu onemogućavali da krene.

Pojedini članovi udruženja su ležali i sedeli na kolovozu oko "pauka", a na lice mesta stiglo je i više od deset vozila interventne jedinice beogradske policije.

- Vozač je zaustavljen na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara umetnosti. Pokušavaju da mu uzmu vozilo zbog čega mu je pozlilo, a on je odvezen u bolnicu - rekli su iz Udruženja CarGo izveštaču Tanjuga.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je za Tanjug da je vozilo kolege "nelegalno oteto, bez ijednog papira".

- Kordon policije je krenuo sa jasnim ciljem da hapsi građane koji mirno pružaju otpor - rekao je Vučić.

On je rekao da će predstavnici Udruženja imati sastanak na kojem će odlučiti o daljim koracima i o tome obavestiti javnost.

- Naš cilj je da svakako ne odustanemo od institucija, ali ne isključujemo ni ulice. Bili smo svedoci protekle tri nedelje da se na ulici, izgleda, dobija pravda - rekao je Vučić, tvrdeći da se u njihovom slučaju ne krši samo zakon već i ustav koji garantuje slobodu mišljenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.