TAKSISTI PREKINULI ŠTRAJK, ALI IPAK BLOKIRALI SLAVIJU! Narod je bio prilično BESAN (FOTO)
Ne zna se da li će danas BITI PROTESTA, Foto: Filip Plavčić

KOLAPS!

TAKSISTI PREKINULI ŠTRAJK, ALI IPAK BLOKIRALI SLAVIJU! Narod je bio prilično BESAN (FOTO)

Velike izmene u gradskom prevozu

Objavljeno: 16:14h

Tokom jučerašnjeg dana, kada su radikalizovali proteste, taksisti su skoro potpuno paralisali širi centar grada.

Blokada je počela i danas od 14 časova.

foto: Filip Plavčić

Kakvo je bilo stanje na ulicama, gde su bile kolone taksista, koje su bile blokirane i kako je funkcionisao gradski prevoz, mogli ste da čitate u našem lajv blogu:

15: 40 - Uprkos najavama da je dogovor postignut, te da su taksisti odlučili da prekinu proteste i blokade, centralne gradske saobraćajnice su i dalje paralisane pošto se na njima nalaze taksi vozila.

Po svemu sudeći se očekuje obraćanje lidera taksi protesta ispred zgrade Vlade Srbije.

15: 35 - Aleksandar Bjelić, predsednik udruženja taksista Srbije se izvinio građanima protestima koji je usledio.

Aleksandar Bjelić
Aleksandar Bjelić foto: Printsceren

Na molbu predsednika države da od danas prestanu protesti konstatovali smo gde su svi problemi. To je dogovoreno, država će primenjivati sve zakonske propise kada je u pitanju nelegalnu prevoz putnika.

- Ako se to ne desi, taksisti će u većem broju i odlučnije da se bore za svoja prava - rekao je Bjelić.

On je rekao da protest prestaje kada svoje kolege obaveste o istome.

15: 29 - Taksisti koji danima blokiraju saobraćaj u Beogradu odlučili su, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da prekinu štrajk, piše "Blic". Razgovori u Predsedništvu Srbije su bili teški i trajali su gotovo dva sata.

14.53 - Nikad manje taksista na ulicama

1 / 8 Foto: Filip Plavčić

Kako javljaju naši reporteri, a to potvrđuju snimci sa Naxi kamera, na današnjem protestu je nikad manji broj taksista! U Takovskoj ulici praktično da ih nema, prazna je i Slavija, u Savskoj tek nekih 50-60 koji su blokirali samo pravac od Mostarske petlje ka Nemanjinoj, na Trgu Nikole Pašića blokada je samo u jednom pravcu...

14.45 - Blokirana Nemanjina, Slavija, Savski trg...

Kolone taksista polako pristižu u centar grada. Blokirana je Nemanjina ulica, veći deo Slavije, a kako javlja naš reporter sa lica mesta uskoro će biti potpuno paralisana i Savska ulica.

Stotine Beograđana već se nalazi na stanicama ispred zgrade bivše Glavne železničke stanice gde bezuspešno čeka željeni prevoz.

14.44 - Očekuje se obraćanje predsednika Vučića i predstavnika taksista nakon sastanka.

14.25 - Taksisti krenuli ka centru

Kolone taksi vozila su u protestnu vožnju krenuli sa 15-tak minuta zakašnjenja, ali se sada nalaze na putu ka centru Beograda.

foto: Printscreen / Naxi kamere

14: 00 - Predstavnici taksi udruženja, koja već treću nedelju protestuju u Beogradu, došli su u zgradu Predsedništva, gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je ranije pozvao na stišavanje strasti i ukazao da ozbiljna država ne reaguje pod pritiskom, te da se mora naći rešenje za ovu situaciju.

13: 55- Uskoro kreću kolone ka centru. Taksisti se uveliko okupljaju na četiri lokacije, te bi svakog trenutka u šest kolona trebalo da krenu ka centru grada.

13: 50 - Trebalo bi da izbegavate potez oko Ade Ciganlije, Sajma, Jurija Gagarina, gazelu, Savsku, Autokomandu, Slaviju, Jaše Prodanovića, Takovsku, Starine Novaka, Brankov most, Trg Nikole Pašića...

13.45 - Velike izmene u gradskom prevozu

U GSP "Beograd", Konzorcijumu privatnih prevoznika, "Lasti", "Lastri" i drugim firmama koje obavljaju gradski i prigradski prevoz, spremni su za još jednu taksi blokadu šireg centra grada, pa će pojedine linije biti poslate na alternativne trase, druge će biti skraćene, dok će treće čekati da se situacija normalizuje u delu grada kojima prolaze.

13.20 - Već blokiran Zrenjaninski put Blokade saobraćajnica na sve strane. U iščekivanju da se kolone taksista sliju ka centru prestonice, penzioneri PKB su oko podneva blokirali Zrenjaninski put, zbog čega je došlo do promena i u gradskom prevozu.

13.15 - Biće sastanka, ali i blokade grada

Aleksandar Bijelić, jedan od lidera taksi protesta, potvrdio je da bi u 14.00 njihovi predstavnici trebalo da se sretnu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Bez obzira na to, protesti se nastavljaju po najavljenoj satnici. Okupljanje je već počelo, a onda ćemo u šest kolona krenuti ka centru grada - rekao je Bijelić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.