ARKAN MI SE POVERIO 5 MINUTA PRE SMRTI: Rekao je: DANAS SAM NAJSREĆNIJI ČOVEK!
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Facebook/Puls Asfalta

LEGENDE DEVEDESETIH

ARKAN MI SE POVERIO 5 MINUTA PRE SMRTI: Rekao je: DANAS SAM NAJSREĆNIJI ČOVEK!

On je rekao da se družio s Arkanom, išao kod njega na slavu, ali i na rođendane njegove supruge Svetlane Ražnatović

Objavljeno: 15.10.2019. 13:49h
  • 97

Bankar nad bankarima, jedini bankarski novinar, Miloševićev miljenih i još mnogo epiteta vezivali su se za ime Ljube Mihajlovića Šiptara. On je posle 17 godina progovorio o poslednjim trenucima sa Akranom, kao i čuvenoj fotografiji posle koje je Željko Ražnatović ubijen.

"Željko Ražnatović Arkan je čitao svaku moju kolumnu u "Politici". Kad smo se upoznali početkom 1992. godine rekao mi je "Nisam video hrabrijeg čoveka da piše tako kritički prema državi".

Bio je vlasnik nekoliko firmi, a svi računi su bili u Komercijalnoj banci. Te firme su uvozile robu široke potrošnje, nešto malo naftu, ali uglavnom tekstil, razna pića itd. I kad je preuzeo Obilić, otvorio je račun u Komercijalnoj, tako da je prodaja fudbalera išla preko nas. Arkanove firme su imale sitan promet, osim Obilića gde su transferi bili u milionima maraka.

Mi smo se družili često, odlazio sam kod njega na slavu, na rođendane Cecine, dolazilo je tu elitno društvo... Onog dana kada je poginuo, ja sam pošao na bazen u Interkontinental, bolelo me rame. Arkan je sedeo u separeu i pozvao me: "Đenerale, dobro da si naišao".

Oslovio me tako zbog mog prezimena Mihajlović. Rekao je još "Danas sam najsrećniji čovek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao, Mando, reci Đeneralu je l sam ti vratio juče dug. Odsad ću da se posvetim isključivo Obiliću.

Tada je i nastala ona čuvena fotografija koju je napravio fotoreporter Obilića, a za koju je Akran rekao da će da uđe u istoriju. To je bilo oko pet po podne, otišao sam na bazen, a Akran je ubijen posle pet mintua. Par dana posle ubistva Akrana kod mene je došla Ceca i tražila pozajmicu od 150.000 maraka da bi platila izvođača radova na stadionu. Ja sam joj taj novac odmah odobrio.

 

Onda me ispitivala policija, "Kako, zašto si joj dao?". Kako da ne dam, to je moj klijent, ja sam to dao uz kamatu, uz obezbeđenje i siguran sam da će da vrati. I šta sam uradio loše? Cecu su neoprovdano hapsili, samo da je kompromituju, nisu voleli Akrana, pa su pokušali preko Cece da se svete", ispričao je Mihajlović za Ekspres.

 

(Espreso.rs / Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media