ENERGETSKI MIKS ZA IMUNITET, TROPSKO VOĆE I LUDAČKI KAKTUSI: Zavirite u BAŠTU U SRCU GRADA! (FOTO)
"Bašta u srcu grada", Foto: Espreso.co.rs

ZA SVAKOG PO NEŠTO!

ENERGETSKI MIKS ZA IMUNITET, TROPSKO VOĆE I LUDAČKI KAKTUSI: Zavirite u BAŠTU U SRCU GRADA! (FOTO)

Program sajma raspoređen je u četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo!

Objavljeno:

Najšarmantnija, najmirisnija i najšarenija manifestacija Beogradskog sajma – Međunarodni sajam hortikulture održava se od 4. do 7. aprila pod nazivom Bašta u srcu grada.

Pod tim sloganom u hali 5 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 4. do 7. aprila 2019. godine, ovaj tradicionalni cvetni događaj obogatiće još tri velike tematske izložbe – 22. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 7. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 3. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs

Ministarstvo poljoprivrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije 11. put za redom je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora manifestacije.

Atraktivan ambijent savskog priobalja, cvećem ispunjena hala 5 i eksterijerni prostor Beogradskog sajma, svakog proleća privlače veliko interesovanje posetilaca.

Manifestacija nudi savremen pogled na estetiku življena i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona, kao i najraznovrsnijie usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila.

'Bašta u srcu grada'
"Bašta u srcu grada" foto: Espreso.co.rs

Program sajma raspoređen je u četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo.

Na izložbi prodajnog karaktera učesnici će predstaviti sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnu arhitekturu…

1 / 7 Foto: Espreso.co.rs

Svakog aprila, koji je i zvanično Svetski mesec pejzažne arhitekture, veliki broj posetilaca upravo na Sajmu hortikulture dobija inspiraciju i ideje za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova. Na sajmu se nudi bogat izbor i mogućnost kupovine direktno od proizvođača sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka…

Na Sajmu smo pronašli i egzotične biljke, ali i tropsko voće poput limuna i pomorandži.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Takođe je među posetiocima atraktivno i začinsko bilje, kako zbog svoje lekovite vrednosti, ali i cena koje se kreću između 200-300 dinara.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Najveće gužve su se stvarale oko štandova sa kaktusima, a na Sajmu je mogao da se pronađe veliki izbor raznih katusa iz različitih krajeva sveta.

Od malih kaktusa čije se cene kreću oko 250 dinara do velikih egzotičnih koji koštaju i do 6.000 dinara.

1 / 7 Foto: Espreso.co.rs

Takođe, u okviru ove manifestacije održava se i 22. izložba lekovitog bilja i preparata od meda.

foto: Espreso.co.rs

Posebno interesantan proizvod je "Energetski imuno miks" koji košta 700 dinara i veoma je složene strukture, a naručito je dobar za osobe koje imaju probleme sa stomakom.

Energetski imuno miks
Energetski imuno miksfoto: Espreso.co.rs

Sastoji se od tri vrste meda, polena, semena bundeve, suncokreta, lana, susama, orhana, badema, lešnika...

Energetski imuno miks
Energetski imuno miks foto: Espreso.co.rs

Takođe, na Sajmu smo pronašli i štand sa keramičkim fiokama, lampama u obliku raznih figura, ali i slika koje su odrađene posebnim tehnikama, kao što su "3D slike u keramici" koje koštaju od 3.000 do 5.000 dinara

1 / 7 Foto: Espreso.co.rs

Tu smo pronašli i tri patuljka, za "novac, sreću i blagostanje".

'Tri patuljka'
"Tri patuljka" foto: Espreso.co.rs

Kao i drvene saksije koje je moguće pronaći u raznim oblicima...

foto: Espreso.co.rs

Darovi prirode i Organic Fest posvećeni su pečurkama i šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitim čajevima, melemima i balzamima, proizvodnji lekovitog i aromatičnog bilja, organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Pred posetiocima je prilika da vide, probaju i kupe lekovite čajeve i meleme, med i preparate od meda, proizvode lekovitog i aromatičnog bilja, gljive i šumske plodove, fitokozmetiku, fitofarmaciju, stručnu literaturu...

1 / 7 Foto: Espreso.co.rs

MotoPlantExpo tradicionalno okuplja izlagače, proizvođače i distributere parkovskih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarstvo, zalivnih sistema i plastenika, parkovskog mobilijara, dečjih igrališta, fitnes i sportskih terena, alate i opremu za baštovanstvo, razne vrste materijala za uređenje bašta i vrtova...

Morate priznati da je reč o najšarmantnijoj manifestaciji do sada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.