STUDENTKINJA ČEKALA SAT VREMENA DA UĐE U BG ZOO VRT: Zaklela se da više nikad neće kročiti unutra, izašla plačući!
Tigar iz Zoo vrta, Foto: printscreen/tviter

NADLEŽNI IMAJU ODGOVOR

STUDENTKINJA ČEKALA SAT VREMENA DA UĐE U BG ZOO VRT: Zaklela se da više nikad neće kročiti unutra, izašla plačući!

Tigar je u užasnom stanju...

Objavljeno:

Posetioci beogradskog Zoološkog vrta na jedan prizor u ovom vrtu nisu mogli da ostanu nemi.

Naime, društvenim mrežama rapidno se šrii video snimak na kom se vidi tigar koji je u veoma lošem stanju.

Naime, tigar izgleda veoma loše i mršavo, tačnije neuhranjeno i na izmaku snage.

Ova žalosna slika iz zoo vrta je pokrenula lavinu komentara o tome ko je odgovoran za ovako stanje u kojem se nalazi ova životinja.

Međutim, neko se zapitao da li je istina da se životinje čuvaju u ovako nehumanim uslovima, a potom je jedan od korisnika dodao da je to verovatno tako i da je tim ljudima koji tamo rade bitnije da posetioci vide životinju na pet sekundi u kakvom god da je izdanju jer je sve to u cilju dalje promocije odnosno marketinga.

Takođe, neko je dodao kako je juče vodio decu u zoo vrt i da je bio zabezeknut prizorom odnosno u kakvom užasnom stanju su pojedine životinje, misleći i na kaveze i na nehumane uslove u kojem se nalaze.

Isto tako, jedan korisnik Tvitera je predložio da se napiše peticija protiv Zoo vrta upravo zbog stanja u kom se životinja nalazi.

Građani su užasnuti prizorom kako životinje izgledaju i smatraju da su podjednako krivi i grad i sam Zoo vrt zbog ovakvog stanja u kojem se nalaze životinje i da je ovo jedna vrsta terora odnosno zatvora za životinje.

S druge strane, iz zoo vrta kažu da je pre svega reč o neproverenoj informaciji koja kruži društvenim mrežama i demantuju navode kako su životinje u lošim uslovima i da su navodno neuhranjene.

Takođe, portparol zoo vrta Andrej Manojlović tvdi da se veoma vodi računa o ishrani životinja kao i o uslovima u kojima se one nalaze.

Kako kaže, sibirski tigar je veoma star i teško bolestan, ali uprkos tome zaposleni u zoo vrtu se prema njemu ophode sa velikom ljubavlju i brigom kao i prema ostalim životinjama jer je dobrobit životinja uvek na prvom mestu.

Tim povodom se zoo vrt obratio javnosti zvaničnim saopštenjem:

- Povodom navoda koji su se pojavili na društvenim mrežama, a vezano za našeg Sibirskog tigra i njegove ''neuhranjenosti'' želeli bi smo da istaknemo sledeće:

- Tigar je star više od 20 godina što predstavlja pozne godine u njihovom životnom veku. Uz godine duboke starosti on ima i ozbiljne zdravstvene probleme. Pre više od godinu dana, rađeni su detaljni pregledi, zajedno sa profesorima Fakulteta veterinarske medicine, ultra zvučni pregled organa, hematološka i biohemijska analiza krvi i tom prilikom otkrivene su velike cistične promene na unutrašnjim organima (jetra, bubrezi...) ali je odlučeno da eventualna operacija ne bi dala željene rezultate i životno bi ugrozila životinju.

- Ovakvo stanje, uz očiglednu artropatiju, je posledica njegovih godina. Životinja već duže vreme, uz redovne obroke dobija vitaminsku terapiju koja pomaže u ublažavanju tegoba. Napomenuli bi da tigar dobija propisane količine hrane svakodnevno i da nema govora o zanemarivanju. Preporuka nakon urađenih analiza je bila da se razmisli o eutanaziji, ali kako Beo zoo vrt uvek pokušava do poslenjeg trenutka da izbegne takvo rešenje, odlučili smo da dodatnom pažnjom i negom pokušamo da olakšamo teško stanje u kojem se naš tigar nalazi.

- Na kraju, hteli bi da napomenemo da svakodnevnu brigu o svim našim životinjama vode zaposleni i veterinari i sa istom pažnjom se ophode prema svakoj od njih. Molimo sve zainteresovane da se ukoliko imaju bilo kakvo pitanje, primedbu ili sugestiju, obrate Beo zoo vrtu jer iznošenjem neproverenih informacija šalju pogrešnu sliku i bacaju senku na napore zaposlenih da se vrt iz godine u godinu unapređuje i razvija uz svest da je dobrobit životinja za nas uvek bila na prvom mestu - kaže portpaol Zoo vrta za Espreso.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima.

Bonus video

(Espeso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.