SVE RASPOLOŽIVE PATROLE LOVIĆE BRZE VOZAČE: 200 radara, 10 presretača i 76 kamera! SVE ĆE DA VAM STIGNE NA ADRESU
Saobraćajna policija, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

NOVA AKCIJA POLICIJE

SVE RASPOLOŽIVE PATROLE LOVIĆE BRZE VOZAČE: 200 radara, 10 presretača i 76 kamera! SVE ĆE DA VAM STIGNE NA ADRESU

Policija će zaustavljati sve vozače koji prekorače brzinu i kažnjavati ih, ali će i snimati tablice, pa će kazne stizati na kućnu adresu

Objavljeno:

Saobraćajna policija počela je je juče totalnu kontrolu na putevima širom Srbije. Sve raspoložive patrole saobraćajnica pomoću 200 radara, deset presretača i 76 kamera loviće bahate vozače. Akcija će trajati do nedelje 7. aprila.

Policija će zaustavljati sve vozače koji prekorače brzinu i kažnjavati ih, ali će i snimati tablice, pa će kazne stizati na kućnu adresu, piše Informer.

- Akcija koje je u toku je međunarodna i provodi se u 29 država Evrope. Na putevima će tokom sedam dana biti sve patrole saobraćajne policije. Koristiće se svi uređaji za merenje brzine kretanja - oko 200 ručnih radara i radara u sistemima video-nadzora, deset presretača, kamere. Istovremeno će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila između naplatnih rampi.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je za sigurnost svih učesnika u saobraćaju odlično to što će policija paralelno sa brzinom kontrolisati i druge faktore.

- Prekoračenje brzine, sedanje za volan u pijanom stanju i nevezivanje pojasa su tri glavna uzroka nesreća tako da možemo reći da je to rak-rana bezbednosti na putevima u Srbiji, objašnjava Okanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.