OSNOVCIMA IZ OVE BG ŠKOLE MASOVNO POZLILO! Ne zna se da li je TROVANJE ili virus!
Ne zna se da li je TROVANJE ili virus!, Foto: osradojedomanovic.edu.rs

horor

OSNOVCIMA IZ OVE BG ŠKOLE MASOVNO POZLILO! Ne zna se da li je TROVANJE ili virus!

Prvi simptomi pojavili su se ubrzo nakon što su decu doveli iz produženog boravka

Objavljeno: 28.03.2019. 15:09h

Najmanje 20-oro dece pozlilo je sinoć po povratku iz produženog boravka OŠ "Radoje Domanović"sa Novog Beograda. Dok roditelji sumnjaju da je reč o trovanju ručkom, iz škole tvrde da je za sve kriv stomačni virus. Sanitarna inspekcija ispituje šta se desilo.

Kako kažu roditelji, prvi simptomi pojavili su se ubrzo nakon što su decu doveli iz produženog boravka. U slučaju jednog oca - oko 16 sati.

- Moja ćerka (7) je jedna od brojne dece koja su se javila sa istim problemom - naglim povraćanjem i dijarejom. Već oko 18 časova potpuno je dehidrirala. Odveli smo je u privatnu zdravstvenu ustanovu, gde nisu mogli da joj pronađu venu. Sve su joj vene bile prazne. Do tri, četiri sata jutros bili smo u bolnici, a ona je za to vreme primila tri infuzije - rekao je otac B.S.

Kako kaže, iz razgovora sa roditeljima drugoih prvaka i još nekoliko iz svoje zgrade, saznao je je veliki broj mališana imao iste simptome. Neka među njima nisu mogli da hodaju od malaksalosti, a roditelji sumnjaju da je broj dece i veći od 20-ak.

 

- Već oko 18.30 roditelji su počeli da se javljaju na Viberu. Ja imam još jedno dete, mlađe, a da je u pitanju virus, s obzirom na to kako je munjevito reagovao na mojoj ćerki, pretpostavljam da bi isto tako "slomio" i mlađe dete - dodaje otac i ističe da mu je devojčica bolje, ali da mora da primi još jednu infuziju.

Isti ručak - testeninu u sosu sa mesom - pojeo je i sin žene A.M. 

- Kod nas nije bilo tako intenzivno i nismo išli u bolnicu. Imao je iste sipmptome kao i svi - dijareja i povraćanje. Koliko sam čula, u školi su danas počeli da dele posude za ispitivanje stolice - rekla je majka.

Treći roditelj sa kojim smo pričali rekao je da njegova ćerka nije imala probleme, ali da ona i ne ide u produženi boravak i nije jela sporni ručak.

ŠKOLA: Sve je laž, deca samo imaju virus

Sekretar škole demantovao je ove navode.

Na pitanje kako onda više od 20 dece koja su jela u školskoj kantini ima stomačne probleme, odgovorio je da je u pitanju "stomačni virus koji je naročito 'uhvatio' peti i šesti razred".

Šta se zaista desilo utvrduće Sanitarna inspekcijaSanitarna inspekcija.

- Prijavljen nam je slučaj u OŠ "Radoje Domanović" i inspekcija je u toku. U saradnji sa Gradskim zavodom ispitujemo šta se desilo, ali Vam u ovom trenu ne mogu ništa više reći - rekli su iz Odseka za sanitarni nadzor.

Bonus video: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media