DA SMO MI TO URADILI U ALBANIJI, ODSEKLI BI NAM PRSTE! U Dolovu kod Pančeva potpisuju peticiju da Albance isteraju!
Meštani sela Dolovo nadomak Pančeva okupili su se i danas u centru sela  zbog vlasnika pekare i njegovog sina, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/facebook

NEKA NEKO ZAUSTAVI HAOS

DA SMO MI TO URADILI U ALBANIJI, ODSEKLI BI NAM PRSTE! U Dolovu kod Pančeva potpisuju peticiju da Albance isteraju!

Meštani su ovaj potez shvatili kao prvokaciju, te su se udružili i napisali peticiju da se vlasnik pekare sa porodicom iseli iz Dolova

Objavljeno: 16:19h
Jelena Čabović

Meštani sela Dolovo nadomak Pančeva okupili su se i danas u centru sela zbog vlasnika pekare i njegovog sina koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije.

Kosovsku Albanci su, postavili fotografije sa raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće.

Taj potez naišlo na oštre reakcije meštana, ali i čitave Srbije.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook

Ekipa Espreso portala uputila se u Dolovo nadomak Pančeva kako bi saznala o čemu se zapravo tu radi. Ko se i zbog čega fotografisao naoružan sa rukama postavljenim tako da predstavljau dvoglavog orla (simbola Velike Albanije) kao i kome je u interesu da provocira i šta zapravo misle meštani o ovom ispadu.

Meštani su ovaj potez shvatili kao prvokaciju, te su se udružili i napisali peticiju da se vlasnik pekare sa porodicom iseli iz Dolova.

1 / 8 Foto: Filip Plavčić

Dolovci su na društvenim mrežama komentarisali da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

Meštani su razočarani
Meštani su razočarani foto: Filip Plavčić

- Zamislite da neko nas ode u Albaniju ili na Kosovo i to uradi? Ne da ne bi napravio jednu kiflu u toj pekari, nego ne bi ni otvorio pekaru. Ovo sto je uradio ne bi trebalo da se toleriše - rekao je za Espreso meštanin koji je potpisao peticiju.

Iz mase su se mogli čuti i oni i koji komentarišu kako su mu verovali, te da su poprilično razočarani. Jeli su njegov hleb, peklo se prase "kod Albanca", jele su se pite.

Čule su se i opaske : "Tako mu i treba", "Sad neće imati od čega da živi, "Ne mogu da verujem, neka se iseli".

Pripadnici policije su u pripravnosti
Pripadnici policije su u pripravnosti foto: Filip Plavčić

Ostali su svoj mišljenje izrazili malo jasnije:

- Ako bismo mi otišli kod njih i pokazali tri prsta, mislim da bi nam odmah odesekli sva tri. Oni te provokacije na Kosovu ili Albaniji ne tolerišu - kaže drugi meštanin koji je bio svedok da pekar nakon incidenta koji dospeo u medije nonšalantno seo u kafić i popio piće i svima se rugao.

Pekari poziraju za Espreso
Pekari poziraju za Espreso foto: Filip Plavčić

Inače, porodica Osmankčaljit se u Dolovo doselila pre četiri godine, a hlebom snabdeva ceo Južni banat od čega i živi.

- Tu su oni već nekih tri ili četiri godine kao podstanari. Za tu pekaru plaćaju zakup. Pa, on bre decu huška da od malih nogu pokazuje dvoglavog orla koji je simbol Velike Albanije. Deca se voze biciklima tu po centru i provociraju rukama tako - rekao je vidno iznerviran stanovnik Dolova.

Pogledajte u nastavku:

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici policije su došli kako bi obezbedili pekaru, a vlasniku su savetovali da nipošto ne izlazi iz kuće dok se strasti ne stišaju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.