ZAMOLILI SMO ALBANCA DA POKAŽE 3 PRSTA: Kod Pančeva prizivaju Veliku Albaniju, a sad se izvinjavaju Srbima! (VIDEO)
Izvinjavam se, kaže Halit Osmankačaljit, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/facebook

NISU HTELI FRKU

ZAMOLILI SMO ALBANCA DA POKAŽE 3 PRSTA: Kod Pančeva prizivaju Veliku Albaniju, a sad se izvinjavaju Srbima! (VIDEO)

Pokucali smo na vrata kuće u kojoj živi Halit Osmankačaljit, pekar koji se fotografisao s puškama i rukama koje predstavljaju albanskog crnog orla

Objavljeno: 16:46h
Jelena Čabović

U selu Dolovo nadomak Pančeva meštani su se digli na noge povodom provokacije od strane kosovskog Albanca koji je na društvenim mrežama objavio forografiju s decom s raširenim rukama koje predstavljaju albanskog crnog orla.

Kako mediji navode, meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

Kako se saznaje vlasnici pekare su saslušani u svojstvu građana, a prilikom pretresa kuće nikakvo oružje nije pronađeno.

1 / 2 Foto: Printscreen/Facebook

Javnost se na društvenim mrežama odmah podelila. Onih koji su osuđivali ovaj potez bilo je mnogo više od pojedinih koji su ga branili:

Zbog svega toga, ekipa našeg portala uputila se u Dolovo nadomak Pančeva kako bi saznala o čemu se zapravo tu radi.

Ko se i zbog čega fotografisao naoružan s rukama postavljenim tako da predstavljaju dvoglavog orla (simbol Velike Albanije), kao i kome je u interesu da provocira i šta misle meštani o ovom ispadu.

Ispred pekare smo zatekli pripadnike policije koji obezbeđuju mesto, a samo nekoliko metara dalje od pekare meštani su se okupljali i potpisivali peticiju da se vlasnik pekare iseli iz Dolova.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Pokucali smo na vrata kuće u kojoj živi Halit Osmankačaljit, pekar koji se fotografisao s puškama i rukama koje predstavljaju albanskog crnog orla.

Pekara ispred koje se Halit fotografisao sa puškom u ruci
Pekara ispred koje se Halit fotografisao sa puškom u ruci foto: Filip Plavčić

U dvorištu nas je sačekao vlasnik pekare Brahim Osmankačaljit, Halitov otac koji nam je pružio ruku kao i Halit,.

Obojica su bili vrlo rapoloženi da razjasne celu zbrku i spovedu nas kroz pekaru.

1 / 9 Foto: Filip Plavčić

- U Dolovo smo se iz Prizrena doselili pre četiri godine, a od hleba živimo. Ovde sam došao s ocem, suprugom, bratom i moje dvoje dece. Da ne poštujem Srbe nikad ne bih ovde došao. Nikada sa Srbima nisam imao problema. Radim pošteno svoj posao - rekao je Halit i samo za Espreso i objasnio zašto se baš tako fotografisao.

Sporna fotografija je, kako tvrdi, nastala pre godinu dana kad je donirao novac za lovačko društvo u Dolovu, te se posle proslave fotografisao s meštanima koji su članovi tog lovačkog udruženja.

Kako kaže, ne poseduje nikave puške i nije imao nameru da provocira. Priznaje da su ruke u tom položaju bile, po njemu, greška.

- Čak su iz inspekcije bili i napisali mi kaznu od 150.000 dinara, jer sam držao radnika koji nije privljen. To sam platio bez problema, nisam se bunio, kriv sam - kaže nam Halit dok nas je ispraćao nazad.

Kazna koju je platio Brahim,  vlasnik pekare, Halitov otac
Kazna koju je platio Brahim, vlasnik pekare, Halitov otac foto: Privatna arhiva

- Mi smo napravilli šalu, to je sve bila čista zezaancija. Slučajno je sve bilo. Ja sam bio sponzor koncerata, učestvovao u skupljanju novca za bolesnu decu, mene su voleli - podseća.

Halit je nakon svega u znak poštovanja prema srpskom narodu pokazao tri prsta.

Pogledajte u video-snimku šta je sve rekao kosovski Albanac:

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.