SRBI LUDACI TRČE NA -3 SAMO U GAĆAMA! Ovo je NAJLUĐA trka na svetu, a održava se u centru Beograda! (VIDEO)
Trka u gaćama, Foto: Espreso.co.rs

zabava

SRBI LUDACI TRČE NA -3 SAMO U GAĆAMA! Ovo je NAJLUĐA trka na svetu, a održava se u centru Beograda! (VIDEO)

Ovo je treća trka u okviru organizacije Beogradski trkački klub

Objavljeno: 15:18h

Tradicionalna trka u gaćama održana je danas u 12 časova na Dorćolskom keju u okviru organizacije Beogradski trkački klub .

Ovo je treća trka u okviru pomenute organizacije, a cilj je da se na zabavan način promoviše kultura trčanja.

U Beogradu je danas, inače, minus tri stepena!

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Kako javlja naš reporter, trčalo je je oko 20-ak momaka i devojaka, 1600 metara u dva kruga. Najmlađi učesnik trke ima 16 godina, a najstariji 46 godina.

Pobednik nije onaj koji prvi stigne, nego ko ima najbolji kostim ili tehniku (npr da trči unazad).

Draško Stanković (25), jedan od trenera u klubu, pre trke je vodio zagrevanje učesnika, koje je uključivalo i mazanje snegom, ali i ležanje u snegu.

- Prvi put trčim u gaćicama, ali sam već imao susret sa zimom i skidanjem kada sam plivao za Časni krst - rekao je on za Espreso, i dodao da je to iskustvo ipak bilo izazovnije.

Menadžer kluba i današnji organizator ovog interesantnog događaja Dragoljub Milosavljević rekao je da je cilj trke "luda zabava i pokazivanje lude hrabrosti", kao i da je zdravo biti na hladnom vazduhu.

Mnogim učesnicima je ovo bio prvi put da trče u donjem vešu. Jedan od njih nam je rekao da privatno uopšte ne trenira i ne pamti kada je poslednji put trčao, ali je ovo morao da isproba.

Nikola Pešić (23) je dečko koji je na kraju trke uradio najluđu stvar:

Ova trka nastala je po uzoru na trku sa Havaja, gde se na Koni tradicionalno trči u dosta toplijim uslovima, ali prema filozofiji imuniteta Vim Hofa, kontrolisanim izlaganjem hladnoći, jača se imunitet.

Nakon lude trke, učesnici su nam rekli da su imali pozitivnu tremu i da, nekim čudom, nije bilo toliko hladno, dok su organizatori vrlo zadovoljni trkom i sjajnim raspoloženjem učesnika.

- Sledeća godina je Olimpijska godina, jer je četvrta. Tako da sledeće godina je Olimpijada u trkama u gaćama u Beogradu! Zvaćemo i ambasade, biće ludo - rekao je šaljivo menadžer Dragoljub.

Prema oceni “stručnog žirija”, devojka Bobana Radosavljević (29) u roze kostimu je pobednik i odnela je titulu najharizmatičnijeg učesnika.

Bobana Radosavljević
Bobana Radosavljević foto: Espreso.co.rs

- Ovo je za mene prva trka u gaćama, a inače nisam član kluba. Na fejsbuku sam videla objavu i odlučila sam da dođem - rekla je Bobana za Espreso portal.

Za nedelju dana kreće upis u Školu trčanja, tako da ako ste zainteresovani da postanete član Beogradskog trkačkog kluba, možete početi od februara. Taj program omogućava ljudima da za manje od šest meseci završe svoj prvi polumaraton i dobiju medalju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.