ZIDOVI PUCAJU, ZGRADA TONE: Stanari Filmskog grada OČAJNI, žive NA KLIZIŠTU zbog greške jednog čoveka! (FOTO)
U više navrata su zvali sve nadlezne organe, ali na teren niko nije izašao, Foto: Stefan Kojić

HOROR u filmskom gradu

ZIDOVI PUCAJU, ZGRADA TONE: Stanari Filmskog grada OČAJNI, žive NA KLIZIŠTU zbog greške jednog čoveka! (FOTO)

Problem koji imaju stanari zgrade nije nimalo naivan i preti da ugrozi živote mnogobrojnih porodica

Objavljeno:

Zgrada u ulici Ilije Stojadinovica 55 u naselju Filmski grad poslednjih 6 meseci je počela da puca i to zbog količine vode koja se sa obližnjeg platoa sliva direktno u temelje zgrade.

Problem koji imaju stanari zgrade nije nimalo naivan i preti da ugrozi živote mnogobrojnih porodica koji žive u ovom naselju.

- Ja vam pokazujem sada posledice, a odvešću vas i do uzroka problema. Možda sve ovo nije očigledno, ali želimo da reagujemo preventivno. Šta ćemo svi da radimo ako nam zgradu odnese klizište? Gde ćemo onda? Treba reagovati na vreme. Zar treba da se desi katastrofa da bi neko regovao - započinje priču stanar koji se želi na trenutnu situaciju.

Voda je učinila svoje
Voda je učinila svoje foto: Stefan Kojić

Sve je počelo kako tvrde stanari, od kako je investitor napravio parking ispod platoa i ostavio svega dve odvodene cevi , a ostale zabetonirao:

- Ovaj plato je površine 200 m2 i zamislite da se sva kišnica sliva u dve odvodne o cevi prečnika 200 milimetara, pa to je suludo. Pri tom, nemarni stanari obližnje zgrade bacaju smeće, a vetra oduva lišće, pa se ovaj otvor zapuši. E , tad nastaje horor. Voda sama nađe put, zaobiđe ovaj otvor i krene da se sliva ka našoj zgradi i preti da nam proguta zgradu - zabrinuto nam objašnjava jedan od stanara.

Plato u blizini zgrade koja tone
Plato u blizini zgrade koja tone foto: Stefan Kojić

U više navrata su zvali sve nadlezne organe, ali kako objašnjava stanar, konstantna su prebacivanja odgovornosti. Tražili su od opštine da ih spoji sa investitorom za koga smatraju da treba da im popravi štetu i ispravi svoje greške, međutim, odgovora nema.

Posledice kišnice
Posledice kišnice foto: Stefan Kojić

O podrumu da vam ne govorim, naša zgrada je dobro urađena, mi nemamo problem sa temeljom, već sa vodom koja nam odvaja zgradu od temelja. Podrum nam je pun vode. Pukotina se stvorila na spoljašem zidu sa kojeg je otpao malter, pa se sad vidi cigla i bukvalno se stvorila rupa - jada se gospodin.

Zemljište se sleže, pukotine se stvaraju iz dana u dan, a stanari su dobili savet od Opštine Čukarica da mogu samo da tuže stanare iz susedne zgrade.

- Aposlutno je apsudno da tužimo ljude koji nisu ni krivi ni dužni. Niko nije izašao na teren da vidi o čemu se radi. Ne znamo šta da radimo više. Kao da niko nije svestan šta može da se desi. Ne razmišljaju o budućnosti. Pred izbore svi obećavaju, a niko ništa ne preduzima. Ne želimo da doživimo sudbinu zgrade iz Zemuna- objašnjava on.

Popucalo šetalište od vode koja se sliva sa komšijskog platoa
Popucalo šetalište od vode koja se sliva sa komšijskog platoa foto: Stefan Kojić

- Ovde se sliva sva voda. Baruština se stvori oko zgrade i duž staze. Hitna pomoć nije ni mogla da prođe ovuda. Jezivo izgleda- jada se stanar koji kaže da su učinili sve što su mogli i predlaže da stanari sami organizuju građevinske inžinjere koji bi im valjda, zaustavili uleganje i stabilizovali zgradu kad već niko od nadležnih ne reaguje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.