NOVI BEOGRAD SE MENJA DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Biće rušenja, a od Ušća do Sava centra više ništa neće biti isto
Biće izgrađen veliki kružni tok, sa kojeg će jedan krak voditi ka Ušću, a drugi do Bulevara Zorana Đinđića koji će biti praktično produžen skoro do savske obale, Foto: BING MAPS / SCREENSHOT

NOVI BEOGRAD U NOVOM RUHU

NOVI BEOGRAD SE MENJA DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Biće rušenja, a od Ušća do Sava centra više ništa neće biti isto

Pristupne saobraćajnice Novom savskom mostu sa novobeogradske strane poprilično će promeniti ovaj deo prestonice

Objavljeno:

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za Tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica i javnih površina sa infrastrukturom na području priobalja reke Save u granici projekta "Beograd na vodi" - Novi Beograd.

Praktično ovde se radi o izgradnji pristupnih saobraćajnica Novom savskom mostu, sa novobeogradske strane, koje će poprilično promeniti ovaj deo prestonice. Naime, na raskrsnici Zemunskog puta kojim sada saobraćaju tramvaji kada siđu sa Starog savskog mosta, kao i Ulice Vladimira Popovića koja se nalazi sa donje strane "Hajata", "Kraun plaze" i "Sava centra", biće izgrađen veliki kružni tok, sa kojeg će jedan krak voditi ka Ušću, odnosno Bulevaru Mihajla Pupina, a drugi do Bulevara Zorana Đinđića koji će biti praktično produžen skoro do savske obale.

Kako se može videti na grafikama u okviru tenderske dokumentacije, zbog povezivanja Vladimira Popovića sa Bulevarom Mihajla Pupina biće raščišćen i srušen poveći deo objekata na ovoj lokaciji. Uglavnom se radi o hangarima i raznim radionicama koje se nalaze prekoputa kompleksa Staro sajmište.

"Pošto se na lokaciji obuhvaćenoj ovom tenderskom dokumentacijom, odnosno u regulaciji planiranih saobraćajnica nalaze objekti koje je potrebno srušiti da bi se omogućila realizacija izgradnje predmetnih ulica, dobavljač je dužan da u Idejnim rešenjima u okviru opisa postojećeg stanja da opis postojećih objekata, a potom, ukoliko se Lokacijskim uslovima/Uslovima imaoca javnih ovlašćenja predvidi rušenje ovih objekata, u daljoj razradi projektne dokumentacije uradi Projekte rušenja postojećih objekata"

Na ovaj način predviđeno je produživanje Ulice Vladimira Popovića u dužini od 650 i Bulevara Zorana Đinđića od 435 metara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.