ZINI DA TI KAŽEM I FAŠISTA ĐITLER: Studenti protestuju protiv Dragana Đilasa, a ovo su njihove poruke (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

BUNT!

ZINI DA TI KAŽEM I FAŠISTA ĐITLER: Studenti protestuju protiv Dragana Đilasa, a ovo su njihove poruke (FOTO)

Među okupljenima su uglavnom mladi i studenti

Objavljeno:

Danas na konstitutivnoj sednici Skupštine grada koja je u toku, trebalo bi da bude konstituisan novi saziv Skupštine grada Beograda i bira se nova Gradska izborna komisija.

Dok sednica traje, na Trgu Nikole Pašića uporedo se održava protest koji nosi naziv "Protest protv fašizma i fašiste Dragana Đilasa" povodom dana pobede nad fašizmom.

foto: Espreso.co.rs

Protest je organizovao Nezavisni studentski pokret uz podršku kolega sa Univerziteta u Beogradu. Među okupljenima su uglavnom studenti, i kako su nam rekli, čekaju da se završi konstitutivna sednica i onda kreću u mirnu šetnju do Vlade Srbije.

Kako su rekli za Espreso.co.rs, okupili su se da bi obeležili dan pobede nad fašizmom i stavili do znanja da vladavina koja je bila u vreme Dragana Đilasa, ne sme da se ponovi.

foto: Espreso.co.rs

Smatraju da je u vreme vlasti Dragana Đilasa bilo najgore i da se prema novinarima ophodilo na najružniji način. Kako kažu, na sadašnju gradsku vlast apeluju da se više okrenu studentima i mladima.

Takođe, napominju da je Dragan Đilas u vreme kada je bio gradonačelnik rekao novinaru: "zini da ti kažem" i smatraju da to ne sme nikad da se ponovi. Čvrstog su uverenja da se, kako kažu, "imperija" Dragana Đilasa najviše uvećala 2010, 2011 i 2012 godine i da je tada došlo do centralizacije medija.

Kako su nam rekli, cilj im je da podsete građane da je u vreme kad je Dragan Đilas bio gradonačelnik, budžet grada bio u minusu od nekoliko miliona evra.

foto: Espreso.co.rs

U svom obraćanju rekli su da oni ne žele da takvi ljudi ponovo sede u gradskoj skupštini, jer kako kažu, "u suprotnom nema spasa".

Među okupljenima su uglavnom mladi i studenti sa poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Filozofskog i drugih. Nose transparente na kojima piše: "Zini da ti kažem by Đitler", "Uništio BG, uništio DS, šta je sledeće", "Protiv fašizma i fašiste Đilasa"...

foto: Espreso.co.rs

- Studiram novinarstvo i ne bih volela da kroz par godina radim intervju s nekim i da mi on na postavljeno pitanje "kaže zini da ti kažem", kao sto je Đilas uradio - kaze studentkinja Fakulteta političkih nauka.

foto: Espreso.co.rs

Navode da nisu za Đilasa, ali ni za sadašnju vlast.

S druge strane, Dragan Đilas je na sednici rekao da je ovaj protest protiv njega organizovala vlast.

BONUS VIDEO:

Đorđo Žujović o pretnjama Nikole Šešelja

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.