ODAKLE TI 30 MILIONA U NEKRETNINAMA? Veliki sukob između Đilasa i Vesića! Posle brojnih sukoba konstituisana Skupština grada (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

oštre polemike

ODAKLE TI 30 MILIONA U NEKRETNINAMA? Veliki sukob između Đilasa i Vesića! Posle brojnih sukoba konstituisana Skupština grada (VIDEO)

Gradski menadžer grada Beograda je optužio Đilasa za malverzacije

Objavljeno: 17:03h

Na današnjoj sednici na kojoj treba da bude konsituisan novi saziv Skupštine grada Beograda, desio se incident između Dragana Đilasa i Gorana Vesića.

foto: Dado Đilas

Dragan Đilas je na početku sednice predložio dopunu dnevnog reda. Njegov zahtev bio je da se raspravlja o raspodeli novca za socijalnu pomoć u predizbornoj kampanji.

- Osporavamo legitimitet ove skupštine - izjavio je Đilas, koji je na početku konstitutivne sednice Skupštine Beograda zatražio objašnjenje o novcu koji je Republika uoči gradskih izbora u Beogradu prebacila Gradskom centru za socijalni rad.

Gradski menadžer grada Beograda Goran Vesić optužio je Đilasa za malverzacije, a pitao ga je i kako je došao do 30 miliona u nekretninama. Takođe ga je optužio da je svojim postupcima pokrao Beograd.

Siniša Mali je dodao da u ovom trenutku ima 12 milijardi dinara na računu Grada Beograda, i da je to ono što Đilas "ne može da shvati ni prihvati"

- Naša politika su nova radna mesta, mi želimo da smanjimo nezaposlenost,

Da Beograd bude lepše mesto za život - kazao je Mali.

On je optužio Dragana Đilasa da opstruira sednicu.

foto: Dado Đilas

- Đilas je bio sve ovo vreme odbornik a nijednom se nije pojavio. Moramo da krenemo dalje, da ovaj novac koji je na računu što pre aktiviramo i da građani vide gde ide - kazao je Mali.

Nakon ovih optužbi Dragan Đilas je napustio sednicu uz objašnjenje da on i njegovi odbornici ne žele "da budu ikebane".

- Doneli smo odluku da napustimo sednicu, svelo se na vređanje, izmišljanje podataka, odbijaju nam mogućnost za repliciranje, taj stepen vređanja nas dovodi u situaciju da je naše prisustvo besmisleno. Mi ćemo se boriti da nas Beograđani čuju, a te vrste prepucavanja nisu ideja, ovakve stvari se neće dešavati. Ne želim da objašnjavam ko je koga opljačkao, to nije danas tema, vređanje, iznošenje privatnih stvari - kazao je on.

U nastavku sednice, Aleksandar Antić ispred SPS predložio je Nikolu Nikodijevića za predsednika Skupštine grada.

foto: Espreso

- Imam veliko zadovoljstvo i čast da predložim predsednika Skupštine grada, Nikolu Nikodijevica, imam lični dobar osećaj da njega opet predložim za predsednika, on će na najbolji način da odgovori ovom pozivu. Puna srca predstavljam kandidata za predsednika Skupštine grada, apsolutno ima sve i lične i profesionalne kvalitete da vodi ovaj visoki dom, Skupštinu grada, on je mlad čovek, ali zaista ima bogato iskustvo - kazao je Antić.

Goran Vesić je ovom prilikom poručio kako je logično da koalicija nastavi da radi zajedno.

foto: Espreso.co.rs

- SPS je bila nas pouzdan partner i nije bilo razloga da ne nastavimo da radimo zajedno. Podržavamo predlog SPS- a za Nikolu Nikodijevica.

Vesić je dodao kako ima jednu primedbu na svoj rad, a to je što nije uspeo da natera Dragana Đilasa da dolazi na sednice odbora i smatra da je to će to biti zadatak za Nikodijevića.

Opozicija napustila skupštinu, posao ipak odrađen

Iako je deo opozicije napustio sednicu Skupštine grada, ona je ipak formirana danas.

Skupština grada Beograda konstituisana je izborom predsednika, zamenika predsednika, sekretara, zamenika sekretara i verifikovanjem odborničkih mandata.

Za predsednika Skupštine Beograda izabran je Nikola Nikodijević, za njegovog zamenika izabrana je Andrea Radulović, za sekretarku Biljana Živković, dok je za zamenika sekretara izabrana Vukica Lončar.

Izabrani su članovi administrativno mandatne komisije i imenovana Gradska izborna komisija (GIK) u kojoj su predstavnici odborničkih grupa koji su u gradski parlament ušli na izborima održanim 4. marta. Za predsednika GIK ponovo je izabran Zoran Lukuć na predlog odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", a za njegovog zamenika Vojkan Tomić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.