OPREZ, BEOGRAĐANI! Ako vam je ovo zalepljeno na zgradi, preti vam kazna od 2.000.000 dinara! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

komšija ili?

OPREZ, BEOGRAĐANI! Ako vam je ovo zalepljeno na zgradi, preti vam kazna od 2.000.000 dinara! (FOTO)

Na Novom Beogradu obaveštenja o izboru upravnika zgrade opet zbunjuju stanare

Objavljeno:

Borba za mesto upravnika stambenih zgrada i dalje traje. Iako je rok istekao 12. decembra prošle godine, mnoge stambene jedinice još nisu odabrale ko će "voditi glavnu reč".

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada koji je usvojen u decembru 2016. godine predviđeno je uvođenje profesionalnih upravnika zgrada.

Na pojednim zgradama, stanari i dalje dobijaju obaveštenje u kojima ih podsećaju da treba da izaberu upravnika zgrade i da ukoliko to ne učine, uskoro inspekcije kreću da obilaze stmabene objekte i dodeljuju prinudne upravnike, koji su za to mesto prošli obuku.

Na jednoj zgradi na Novom Beogradu osvanulo je baš takvo obaveštenje, koje je i zbunilo Novobeograđane.

Naime, kako piše na obaveštenju, profesionalni upravnik Milan Miladinović, upozorio je stanare da je krajnji rok za izbor upravnika istekao i napisao da će pružiti pomoć "edukativnog karaktera".

Neke stambene zgrade još nisu odabrale upravnike
Neke stambene zgrade još nisu odabrale upravnike foto: Espreso.co.rs

Mnogi su pomislili da je ovo način da se "stanarima" upravnik sam nametne, međutim Miladinović tvrdi drugačije.

On je u razgovoru za Espreso.co.rs rekao daje kurs položio među prvima, da je upravnik u svojoj zgradi, ali i da uvek stanarima preporučuje da biraju nekog iz svojih redova.

- U prvoj turi sam završio obuku i postao profesionalni upravnik. Moja dobra volja je što hoću da dođem i ljudima objasnim novi zakon o stanovanju, odnosno, bilo šta što ih interesuje, i da odgovorim na sva njihova pitanja. U tom smislu sam ja zalepio to obaveštenje. Ako neko mene želi da odabere za upravnika, ili nekog drugog, ima spisak na sajtu Privredne komere. Ja ovo radim samostalno, ne radim ni za kakvu firmu. Imam par zgrada gde sam odabran, između ostalog i u mojoj zgradi.

S tim što sam u mojoj zgradi običan upravnik, jer nema smisla da naplaćujem te usluge svojim komšijama. Uvek je bolje da stanari odaberu upravnika iz svojih redova, ko ima vremena.

Ovo nije neki posao koji zahteva visoku inteligenciju, potrebno je samo da se prati zakon i da se ima vremena izjutra, jer sve državne ustanove rade prepodne. I ono najbitnije, da se ima volje da se to radi - završava Miladinović.

Stanari, na vama je da odlučite ko će biti "prvi čovek" vaše zgrade.

Stambena zajednica koja i nakon isteka roka propisanog rešenjem inspektora ne izvrše upis u registar stambenih zajednica, za učinjeni prekršaj, pred Prekršanim sudom, kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 2.000.000 dinara.

Da li vaša zgrada ima upravnika?

BONUS VIDEO:

Pitali smo mlade Beograđane šta se to desilo 9-og marta!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.