VERNICI ČEKAJU DA VIDE ČUDOTVORNU IKONU NA TAŠMAJDANU KOJA JE TU JOŠ DANAS: Red počinje još u TAKOVSKOJ! (FOTO)
Red ispred Hrama Svete Trojice, Foto: INSTAGRAM/SERBIALIVE_BEOGRAD

GUŽVA

VERNICI ČEKAJU DA VIDE ČUDOTVORNU IKONU NA TAŠMAJDANU KOJA JE TU JOŠ DANAS: Red počinje još u TAKOVSKOJ! (FOTO)

U ruskoj crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu u Beogradu, ikona je juče i danas na poklonjenju vernicima

Objavljeno:

Rano jutros veliki broj vernika u dugačkom redu na Tašmajdanu, prema hramu Svete Trojice iza crkve Sv. Marka, čeka da se pokloni i pomoli ispred čudotvorne ikone, koja je u pravoslavnu rusku crkvu stigla juče.

Čudotvorna ikona Majke Božije "Umekšanje zlih srca", jedna od velikih svetinja Ruske pravoslavne crkve, koja čini čuda i godinama ne prestaje da mirotoči, u Srbiju je stigla posredstvom organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve. U ruskoj crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu u Beogradu, ikona je juče i danas na poklonjenju vernicima. Tim povodom, liturgiju je služio starešina hrama otac Vitalije Tarasjev, javila je crkvena televizija "Hram".

Hram Svete Trojice
foto: INSTAGRAM/SERBIALIVE_BEOGRAD

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije. Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine.

Bonus video:

00:19

Snimak grobnice Svetog Prokopija gde je i ikona koja mirotočila jutros

(Espreso / Mondo / M.Š/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.